AWARD WINNING NUTRITION 100% GELD TERUG GARANTIE GECERTIFICEERDE INGREDIENTEN
Review 4.1 / 5
Tips om de nacht door te slapen
23 mei 2022 Lore Hoebrekx
tips om de nacht door te slapen

Tips om de nacht door te slapen

Iedereen heeft wel van die nachten waar je jou gedachten niet kunt uitzetten, je lichaam heen en weer slingert waardoor je niet in een diepe slaap kunt vallen. Maar er zijn tips om de nacht door te slapen en die je helpen beter te leren slapen.

Slaapschema

Hoewel jouw slaapomgeving ’s avonds belangrijk is voor het bereiken van een goede nachtrust, dragen jouw gewoonten en gedragingen overdag ook bij en hebben ze grote invloed op jouw slaapcyclus. Als je slaapproblemen hebt of gewoon je slaapkwaliteit wilt verbeteren, kunt je beginnen hieraan te werken door een consistent slaapschema in te voeren voor weekdagen, weekends en zelfs vakanties.

Ontspanningstechnieken

Ademhalings- en visualisatie oefeningen kunnen het natuurlijke proces van de slaap verbeteren. We kunnen de geest kalmeren, het lichaam ontspannen en onszelf helpen op natuurlijke wijze in slaap te vallen. Als je merkt dat je wakker ligt in bed, is 10 keer diep ademhalen de beste manier om de natuurlijke ontspanning reactie van jouw lichaam te activeren en een gevoel van rust te creëren. Je kunt ook meditatieoefeningen proberen, die gebaseerd zijn op het gebruik van mentale beelden om een gevoel van rust in het lichaam te creëren. Begin met een paar keer diep adem te halen en laat jouw gedachten afdwalen naar een vredig tafereel.

Vermijd blauw licht

Zorg ervoor dat je je elektronica lang genoeg weglegt voor je naar bed gaat, zodat je kunt ontspannen. De reden dat je ‘s avonds misschien minder slaperig voelt en soms moeilijker in slaap valt, is dat televisies, smartphones, tablets, computers en game systemen allemaal blauw licht uitstralen dat de alertheid en mentale scherpte bevordert. Dit is geweldig als je ’s ochtends wakker wordt en een energieboost krijgt van de heldere ochtendhemel die ook natuurlijk blauw licht uitstraalt, maar te veel blauw licht ’s avonds kan je wakker houden terwijl je lichaam juist tot rust zou moeten komen. Onze ogen zijn niet de beste in het blokkeren van blauw licht, dus het vertaalt zich direct naar de achterkant van je netvlies en je hersenen vertalen het licht dan in beelden. Probeer het gebruik van jouw elektronische apparaten tussen 30 minuten en een uur voor het slapengaan te vermijden.

Zoek de ideale temperatuur om te slapen

Een van de beste slaaptips is ervoor te zorgen dat jouw slaapkamer een koele temperatuur heeft, zodat je niet ligt te woelen. Vooral nu het steeds warmer begint te worden. Omdat ons lichaam afhankelijk is van een dalende temperatuur om in slaap te vallen, zal het warmer zijn van onze slaapkamer van invloed zijn op onze pogingen om in slaap te komen. Er wordt gezegd dat de ideale temperatuur om rustig in slaap te vallen rond de 18 graden ligt. Dus het lager zetten van de verwarming kan helpen bij het reguleren van jouw lichaamstemperatuur.

Stop de slaap overdag

Als we ’s avonds niet genoeg slapen, kunnen we soms in een vicieuze cirkel terechtkomen van dutjes van 20 of 30 minuten gedurende de dag. Dit zal op zijn beurt invloed hebben op de slaapcyclus en het vermogen om ’s nachts in slaap te vallen. Langdurige dutjes van ongeveer 45 minuten die dicht bij de geplande bedtijd plaatsvinden, kunnen leiden tot slapeloosheid als gevolg. Door langer wakker te blijven, neemt het verlangen naar slaap toe en stijgt het adenosine niveau. Als je echter overdag slaapt, zullen jouw hersenen dit verminderen en als gevolg daarvan zal je ’s nachts moeite hebben om in slaap te vallen.

Cafeïne-inname verminderen

Het is algemeen bekend dat cafeïne de alertheid bevordert en de hersenen stimuleert. Als je eenmaal dat kopje koffie of die frisdrank hebt gedronken, treden de effecten heel snel op. Het cafeïnegehalte kan binnen 30 minuten zijn piek bereiken in je bloedbaan. Cafeïne kan overdag positieve effecten hebben op je humeur en je mentale prestaties, maar het spreekt voor zich dat cafeïnegebruik vlak voor het slapengaan, of zelfs aan het begin van de avond, kan bijdragen aan slaapgebrek of moeite om in slaap te vallen.

 

Hit the follow button: Facebook | Instagram | LinkedIn | YouTube