AWARD WINNING NUTRITION 100% GELD TERUG GARANTIE GECERTIFICEERDE INGREDIENTEN
Review 4.1 / 5
Je geest trainen om kalm te zijn in elke situatie
14 december 2021 [email protected]
Snel afgeleid - Probeer meditatie

Hoe je je gedachten kunt trainen om kalm te zijn in elke situatie

Of het nu een rijexamen is, het beginnen van een nieuwe baan, of een verhuizing, er zijn een miljoen verschillende situaties die ons onder druk zetten. Soms is het moeilijk om uit ons hoofd te komen en geraken we vast te zitten in een cyclus van stress. Er zijn eigenlijk een veelheid aan manieren waarop je jouw geest kunt trainen om kalm te zijn,

Mindfulness en ademhalingsoefeningen

Mindfulness is de laatste jaren erg populair geworden. Simpel uitgelegd betekent het aandacht schenken, bewust zijn van het huidige moment: jouw gedachten, gevoelens, alles om je heen. Mindfulness verbindt lichaam en geest met elkaar en kan een fantastische manier zijn om een razende geest af te remmen en je te concentreren op je huidige taak. Regelmatig mindfulness beoefenen kan je uiteindelijk leiden naar totale innerlijke rust.

Diep ademhalen is een uitstekende ontspanningstechniek. Begin met plat te zitten of te liggen in een comfortabele houding. Leg een hand op jouw buik net onder jouw ribben en de andere hand op jouw borst. Adem diep in door jouw neus, en laat jouw buik, jouw hand naar buiten duwen. Adem uit, voel de hand op jouw buik naar binnen gaan, en gebruik deze om alle lucht naar buiten te duwen. Doe deze ademhaling 3 tot 10 keer.

Gezond eten

Gezond eten is misschien een van de meer verrassende manieren om met stress om te gaan. Stress kan er vaak voor zorgen dat we stoppen met eten of ons overeten, dus als je goed voor je lichaam zorgt, kun je ook je geest tot rust brengen. Stress kan een stijging van de bloedsuikerspiegel veroorzaken, dus gezond eten kan helpen om dit te stabiliseren en je hormonen in balans te houden. Het is de ultieme zelfzorg en een gemakkelijke manier om je geest te trainen om kalm te zijn.

Een evenwichtig ontbijt is een goede manier om een dag vol stress te beginnen; probeer stressveroorzakende cafeïne en suiker te vermijden, evenals sterk geraffineerde voedingsmiddelen zoals wit brood, die je bloedsuikerspiegel kunnen verstoren.

Positief denken

Positief denken is zoveel meer dan alleen maar proberen te glimlachen of vrolijk te zijn. Het kan een geweldige manier zijn om je geest te trainen om zo kalm te zijn in elke situatie. Positief denken betekent dat je je dagelijks leven en elke situatie, goed of slecht, met een positieve instelling benadert; makkelijker gezegd dan gedaan, toch? Natuurlijk wordt er niet van je verwacht dat je voortdurend positief bent, en het helpt ook niet om jezelf die druk op te leggen. Maar als je je best doet en jezelf traint om de dingen van de zonnige kant te zien, kan het echt helpen als er zich een moeilijke situatie voordoet, omdat je dan beter bent toegerust om ermee om te gaan.

Neem een pauze

Het nemen van korte pauzes gedurende de dag, maar ook een langere, kan je echt helpen te resetten. Waarom probeer je niet te mediteren tijdens je pauzes? Het een fantastische manier om je geest leeg te maken. Er zijn veel geleide meditatie-apps die je nu kunt proberen.

Wees actief

Actief zijn is een fantastische stressverlichter. Niet alleen leidt het je af van een stressvolle situatie, het maakt ook endorfine vrij dat je stemming verbetert en het vermindert ook stresshormonen zoals adrenaline en cortisol. Als je het moeilijk vindt om jezelf te motiveren om actief te zijn, zijn oefeningen met een lage impact, zoals wandelen of yoga, net zo goed voor je humeur als een HIIT-workout. Zelfs gewoon een beetje dansen in je kamer helpt al! Als je in je dagelijkse routine ten minste 10 minuten vrijmaakt om actief te zijn, helpt dat echt om je geest te trainen om kalm te zijn.

Goed slapen

Stresssituaties kunnen leiden tot een racende geest en een onderbroken slaap, maar de voordelen van rust voor stress zijn ontelbaar. Probeer gewoon elke dag op hetzelfde tijdstip naar bed te gaan en wakker te worden. Een regelmatige slaaproutine herstelt het lichaam, verbetert de concentratie, reguleert de stemming en stelt u in staat veel beter met stress om te gaan.

Maak een plan

Het maken van een plan zal je helpen om meer controle te hebben en de stress rond een situatie te verminderen. Als je alles in je hoofd hebt, kun je je overweldigd voelen en het gevoel krijgen dat alles uit de hand loopt. Het is goed om niet alleen te plannen wat je nu gaat doen, maar ook wat leuke dingen voor de toekomst te plannen om je door de stressvolle situatie heen te helpen, zoals afspreken met vrienden of op vakantie gaan. Dit helpt je geest te kalmeren omdat hij weet dat je door de moeilijke tijd heen komt, met een beloning aan het eind.

Je gedachten herkaderen

Leren hoe je je negatieve denkpatroon kunt herkaderen kan een geweldige manier zijn om je geest te trainen om kalm te zijn in elke situatie. Stel jezelf vragen om erachter te komen waar de negatieve gedachte vandaan komt en er beter mee om te kunnen gaan. Waarom heb je deze gedachte? Is het juist? Is het nuttig? Welk advies zou ik geven aan een vriend die dit meemaakt? Door dit vragenpatroon te doorlopen, kun je misschien je negatieve gedachten rationaliseren en ombuigen tot iets wat beter te hanteren is. Probeer altijd het positieve in je situatie te zien. Reframen vergt oefening, dus maak je geen zorgen als het even duurt voordat je het onder de knie hebt en al snel zul je je geest getraind hebben om kalm te zijn.