AWARD WINNING NUTRITION 100% GELD TERUG GARANTIE GECERTIFICEERDE INGREDIENTEN
Review 4.1 / 5
De 4 gezondheidsvoordelen van Rhodiola rosea
20 mei 2022 Lore Hoebrekx
De gezondheidsvoordelen van Rhodiola rosea

De 4 gezondheidsvoordelen van Rhodiola rosea

Rhodiola is een kruid dat groeit in de koude, bergachtige gebieden van Europa en Azië. De wortels worden beschouwd als adaptogenen, wat betekent dat ze je lichaam helpen zich aan te passen aan stress wanneer ze worden geconsumeerd. Rhodiola is ook bekend als arctische wortel of gouden wortel. Maar wat zijn de gezondheidsvoordelen van Rhodiola rosea?

In Rusland en Scandinavische landen wordt rhodiola al eeuwenlang gebruikt voor de behandeling van

  • Angst
  • Vermoeidheid
  • Depressie

Tegenwoordig wordt het veel gebruikt als voedingssupplement vanwege de vele voordelen voor de gezondheid. Zo zit het in CLEAR FOCUS™ CAFFEINE FREE van MINDSCOPIC®.
Hier zijn 4 wetenschappelijk onderbouwde gezondheidsvoordelen van Rhodiola rosea.

1. Kan helpen stress te verminderen

Rhodiola staat al lang bekend als een adaptogeen, een natuurlijke stof die de weerstand van je lichaam tegen stress op niet-specifieke manieren verhoogt.

Het consumeren van adaptogenen tijdens stressvolle tijden zou je helpen beter om te gaan met stressvolle situaties Van Rhodiola is ook aangetoond dat het de symptomen van burnout verbetert, wat kan optreden bij chronische stress.

2. Kan helpen bij vermoeidheid

Stress, angst en onvoldoende slaap zijn slechts enkele factoren die kunnen bijdragen aan vermoeidheid, wat gevoelens van lichamelijke en geestelijke vermoeidheid kan veroorzaken. Door de adaptogene eigenschappen van rhodiola zou het de volgende factoren aanzienlijke verbeteringen:

  • Stress symptomen
  • Vermoeidheid
  • Kwaliteit van leven
  • Stemming
  • Concentratie

3. Kan de hersenfunctie verbeteren

Lichaamsbeweging, goede voeding en een goede nachtrust zijn zeker manieren om je hersenen sterk te houden. Sommige supplementen kunnen ook helpen, waaronder rhodiola. Rhodiola is aangetoond dat het de mentale prestaties verhoogt tijdens mentaal stressvolle en fysiek inspannende tijden. Dit maakt Rhodiola, het perfecte supplement voor ondernemers die veel stress ondervinden.

4. Kan de sportprestaties verbeteren

Van Rhodiola wordt beweerd dat het de sportprestaties verbetert door fysieke en mentale vermoeidheid te verminderen en de antioxidantwerking te verhogen .

Uit enkele studie is gebleken dat rhodiola de spierkracht en kracht prestaties kan verbeteren. Maar ook de reactietijd bij jonge, gezonde, lichamelijk actieve mannen kan verkortte. Dezelfde mannen hadden ook het gevoel dat ze minder snel moe werden. Rhodiola heeft de potentie om sportprestaties te verhogen, maar meer onderzoek is nodig om de resultaten te bevestigen.

Conclusie

Rhodiola wordt al eeuwenlang gebruikt in de traditionele geneeskunde in Rusland en Scandinavische landen. Studies hebben aangetoond dat er daadwerkelijk gezondheidsvoordelen van Rhodiola rosea zijn. Deze kunnen helpen bij het versterken van de reactie van het lichaam op fysieke stressoren zoals lichaamsbeweging en psychologische stressoren zoals vermoeidheid en depressie.

Als je rhodiola wilt gebruiken, bekijk dan zeker onze CLEAR FOCUS™ CAFFEINE FREE en CLEAR FOCUS™. Over het algemeen heeft rhodiola veel voordelen voor de gezondheid en wordt het beschouwd als veilig met een laag risico op bijwerkingen wanneer het wordt genomen in de aanbevolen doseringen.

 

Hit the follow button: Facebook | Instagram | LinkedIn | YouTube