AWARD WINNING NUTRITION 100% GELD TERUG GARANTIE GECERTIFICEERDE INGREDIENTEN
Review 4.1 / 5
Natuurlijke antidepressiva om je gemoedstoestand te verbeteren
27 juni 2022 Lore Hoebrekx
Natuurlijke antidepressiva

Natuurlijke antidepressiva om je gemoedstoestand te verbeteren

Heb last van stemmingswisselingen of zit je in een dipje? Er zijn heel wat tools en voedingsmiddelen die helpen om je mood te boosten. Ontdek natuurlijke antidepressiva om je gemoedstoestand te verbeteren.

Serotonine

Hét natuurlijke antidepressivum bij uitstek om je gemoedstoestand te verbeteren, is serotonine. Serotonine is een neurotransmitter die uit het aminozuur tryptofaan wordt gesynthetiseerd. Het gaat een neerslachtig gevoel tegen en vecht tegen gevoelens van angst. Daarnaast vermindert serotonine onnodig overeten en zorgt het voor een gezond voedingspatroon.

Hoe kan je deze stof boosten?

  • slaap voldoende;
  • eet gebalanceerd;
  • sport regelmatig;

Zonlicht

Zonlicht is één van de krachtigste natuurlijke antidepressiva om je gemoedstoestand te verbeteren. Zonlicht stimuleert de aanmaak van endorfine en dopamine, de ‘happy hormonen’. In combinatie met Vitamine D (de vitamine die je botten en immuunsysteem versterkt) maakt de zon je vrolijk én energiek. Sluit je dus niet op en kom voldoende buiten! PS: Is het bewolkt? Dat is geen reden om binnen te blijven, ook bij bewolkt weer maakt je lichaam de hormonen aan.

Meditatie & mindfulness

Onderzoeken wijzen uit dat regelmatig mediteren een positief effect heeft op je gemoedstoestand. Meditatie is een goede manier om tot rust te komen en je stresslevel te verlagen. Dat hoeft overigens niet moeilijk te zijn. Ergens rustig gaan zitten en op je ademhaling letten, is al voldoende. Probeer de buikademhaling eens uit. Leg een hand op je borst en de andere op je buik. Adem diep in door je neus en zet je buik uit, adem vervolgens langzaam door je mond uit.

Meditatie is vaak een onderdeel van mindfulness. Bij mindfulness ben je volledig aanwezig in het moment, met bewuste aandacht. Dit zorgt voor ontspanning, minder afleiding en een betere concentratie.

Slaap

“Slaap is het beste medicijn”, hoor je wel eens. Dat is zeker waar als het gaat over natuurlijke antidepressiva. Na een nacht goed slapen, kan je alles beter relativeren en lijken problemen minder groot. Daarnaast heeft nachtrust nog voordelen: ’s nachts geeft je lichaam talloze hormonen af die helpen bij de celvernieuwing. Moeite om in slaap te vallen? Zo kan je je nachtrust verbeteren:

  • vermijd blauw licht van je smartphone of laptop vlak voor je gaat slapen;
  • drink geen cafeïne meer in de avond;
  • zorg voor een vaste slaaproutine;
  • draag een slaapmasker om licht weg te filteren.

Mood food

Er zijn verschillende stoffen en voedingsmiddelen die fungeren als natuurlijke antidepressiva om je gemoedstoestand te verbeteren. Zo voeg je best extra foliumzuur aan je dieet toe.

Foliumzuur is betrokken bij de aanmaak van serotonine, noradrenaline en dopamine in het centrale zenuwstelsel. Een tekort aan noradrenaline kan leiden tot depressie. Dopamine speelt een grote rol bij het ervaren van genot en blijdschap. Foliumzuur vind je in:

  • volkoren en zuivelproducten;
  • peulvruchten;
  • groene bladgroenten.

Het tegendeel is ook waar, sommige producten verergeren je neerslachtige gevoel. Suiker, aardappelen, worsten, frieten en ander bewerkt voedsel beperk je best zoveel mogelijk.

Nootropics

Tot slot zijn er de nootropics. Dat zijn stoffen die neuronen stimuleren, verdedigen en beschermen tegen beschadiging, wat leidt tot een verhoogde circulatie van zuurstof. Dat zorgt op zijn beurt weer voor tal van voordelen. Zo boosten ze je gemoedstoestand, krijg je er meer energie van en verhogen ze je stressbestendigheid. Een bekende nootropic is bijvoorbeeld cafeïne. Ben je geïnteresseerd in nootropics en wil je meer informatie? Ontdek dan hier “The Ultimate Nootropics Guide”. Hierin staan de basisprincipes uitgelegd van 100+ verschillende nootropics waardoor je een beter beeld krijgt van de werking.

Hulp nodig om je gemoedstoestand te verbeteren? Probeer onze natuurlijke MINDSCOPIC® MOODMASTER™.

 

Hit the follow button: Facebook | Instagram | LinkedIn | YouTube