AWARD WINNING NUTRITION 100% GELD TERUG GARANTIE GECERTIFICEERDE INGREDIENTEN
Review 4.1 / 5
Slaap je slecht?
7 april 2022 [email protected]
Slaap je slecht?

Slaap je slecht? Gebruik deze 5 slaap supplementen voor een betere resultaat

Er zijn van die periodes dat lekker slapen niet vanzelfsprekend is. De echte oplossing ligt natuurlijk in het aanpakken van de oorzaak. In de tussentijd bieden slaapverwekkende supplementen uitkomst.

Slapeloosheid

Maar als slaappillen geen optie zijn, wat kun je dan wél doen om makkelijker in slaap te komen en langer door te slapen? Het beste is natuurlijk om je slaapproblemen bij de kern aan te pakken. Negen van de tien keer worden ze direct of indirect veroorzaakt door stress. Een manier vinden om stress te verminderen is dus key. In de tussentijd kun je gebruik maken van supplementen. De supplementen die je kunnen helpen zijn melatonine, tryptofaan, valeriaan, magnesium en vitamine D3. We beloven niet dat het wondermiddelen zijn, maar toch zullen ze zeker helpen met deze 5 supplementen kom ik een heel eind:

1. Valeriaan

Valeriaan wordt gewonnen uit de wortel van een plant en wordt sinds duizenden jaren gebruikt tegen zenuwachtigheid en om slaap te verbeteren, het heeft een kalmerende werking. Ook slaappillen van de huisarts versterken het effect van GABA, alleen doet valeriaan het zonder bijwerkingen.

2. Melatonine

Het slaapsupplement Melatonine is een hormoon dat ’s nachts in je hersenen wordt aangemaakt. Melatonine is heel goed onderzocht en veilig bevonden, maar het is en blijft een hormoon. Ga er dus zorgvuldig mee om! Houd je aan de aanbevolen dosering en raadpleeg bij twijfel je huisarts.

3. Magnesium

Als je één van de 4 supplementen zou moeten kiezen, dan zou je voor magnesium moeten gaan. Magnesium is betrokken bij de regulering van het stresshormoon. Door het slikken van magnesium daalt de cortisolproductie in het eerste deel van de nacht en neemt je diepe slaap tot 15 minuten per nacht toe. Wat je het beste kunt doen, is voor het slapengaan 1 of 2 voedingssupplementen van MOODMASTER™ . Je gaat het verschil echt merken!

4.Tryptofaan

Tryptofaan is geen hormoon, maar een aminozuur dat in de hersenen kan worden omgezet tot serotonine. Serotonine zorgt er voor dat je je ontspannen voelt en voorkomt dat je gaat liggen malen. Serotonine is bovendien een grondstof voor melatonine.  Tryptofaan helpt om de de stemming te verbeteren, stress en angst te verminderen en het gevoel van welzijn te versterken. Bekijk onze product “MOODMASTER™” als je meer problemen hebt met stress.

5. Vitamine D3

Een bekende eigenschap van vitamine D is dat het je botten en tanden versterkt. Daarbij is het goed voor de opname van calcium uit voeding en zijn er onderzoeken die aantonen dat vitamine D beschermt tegen hart- en vaatziekten. Er zijn bovendien steeds meer aanwijzingen voor een verband tussen slaapstoornissen en een tekort aan vitamine D. Wetenschappers hebben een verband gevonden tussen slecht in slaap vallen, steeds wakker worden of vroeg wakker worden en een vitamine D tekort. Heb je nood aan meer vitamine D, bestel onze vitamine D spray en krijg je dagelijkse vitamine D binnen.