AWARD WINNING NUTRITION 100% GELD TERUG GARANTIE GECERTIFICEERDE INGREDIENTEN
Review 4.1 / 5
3 Vitamines om je immuniteit te versterken
18 juni 2021 frederique
3 Vitamines om je immuniteit te versterken

3 Vitamines om je immuniteit te versterken

Je immuunsysteem in topvorm houden is belangrijk om ongewenste ziekteverwekkers buiten te houden. Goed eten is een essentiële stap in het voorkomen van ziektes. Het oude gezegde: “An apple a day keeps the doctor away” bevat meer waarheid dan je in eerste instantie zou verwachten. Het eten van voedzame voedingsmiddelen die rijk zijn aan bepaalde vitaminen kan uw immuunsysteem helpen ziektes te bestrijden.

Ook supplementen kunnen je tekort aan vitamines verhelpen. Bekijk onze producten hier.

Vitamine C

Vitamine C is een van de grootste immuunverbeteraars van allemaal. In feite kan een tekort aan vitamine C je zelfs vatbaarder maken voor ziektes. Voedingsmiddelen die rijk zijn aan vitamine C zijn sinaasappels, pompelmoes, mandarijnen, aardbeien, paprika’s, spinazie, boerenkool en broccoli. Dagelijkse inname van vitamine C is essentieel voor een goede gezondheid omdat je lichaam het zelf niet aanmaakt of opslaat.

Vitamine B6

Vitamine B6 is essentieel voor de ondersteuning van biochemische reacties die plaatsvinden in het immuunsysteem. Vitamine B6-rijke voedingsmiddelen zijn onder meer kip en vis, zoals zalm en tonijn. Vitamine B6 is ook te vinden in groene groenten en in kikkererwten (het hoofdingrediënt van hummus). Veel mensen hebben echter een tekort aan B6, dus het is raadzaam om dit aan te vullen door bijvoorbeeld supplementen te nemen.

Vitamine E

Vitamine E is een krachtige antioxidant die het lichaam helpt infecties te bestrijden. Voedingsmiddelen die rijk zijn aan vitamine E zijn noten, zaden en spinazie.

Wat voor boodschappen moet u doen om uw immuniteit te verhogen?

Een eenvoudige regel dat je kan helpen bij het kiezen van groenten en fruit in de winkel is: hoe kleurrijker het fruit en de groenten, hoe beter. Probeer een grote verscheidenheid aan voedingsmiddelen te eten en probeer fruit en groenten uit alle kleuren van de regenboog te eten. Niet alleen maken ze je bord aantrekkelijker om naar te kijken, maar ze zorgen er ook voor dat je zoveel mogelijk gezondheidsbevorderende vitaminen en voedingsstoffen binnenkrijgt.

Het is ook belangrijk te weten dat je een sterk immuunsysteem opbouwt door in de loop van de tijd gezonde eetgewoonten aan te houden. Je kunt niet vier sinaasappels bij het ontbijt eten en dan verwachten dat je de hele week beschermd bent tegen een verkoudheid.

Kunnen supplementen uw immuniteit helpen?

Ja, veel mensen hebben helaas een tekort aan vitamines. Uw lichaam absorbeert en gebruikt vitaminen en voedingsstoffen beter wanneer ze uit een voedselbron komen, daarom is een goed dieet zeer belangrijk. Hoe graag we ook supplementen verkopen, de beste basis die je voor jezelf kunt leggen is een gezonde gewoonte om goed en voedzaam voedsel te eten.

Gehydrateerd blijven kan ook uw immuunsysteem verbeteren. Water helpt je lichaam om lyme te stimuleren dat witte bloedcellen produceert, die witte bloedcellen en andere cellen van het immuunsysteem vervoeren. Probeer te veel drankjes te vermijden die je kunnen uitdrogen, zoals koffie. Of probeer meer vochtinbrengend voedsel te eten, zoals komkommers, selderij of watermeloen.

Probiotica en het immuunsysteem

Tussen 70 en 90% van onze natuurlijke weerstand bevindt zich in onze darmen, dus als uw immuunsysteem wel wat hulp kan gebruiken, zijn probiotica misschien precies wat u nodig heeft. Probiotische bacteriën, ook bekend als probiotica en darmflora, kunnen bij toediening in voldoende hoeveelheden een gunstige invloed hebben op de gezondheid. Tegenwoordig kom je steeds meer voedingsmiddelen tegen die probiotica bevatten en waarvan de producenten allerlei goede effecten hebben op je immuniteit.

Je immuunsysteem in topconditie houden is belangrijk om ongewenste ziekteverwekkers buiten de deur te houden.