AWARD WINNING NUTRITION 100% GELD TERUG GARANTIE GECERTIFICEERDE INGREDIENTEN
Review 4.1 / 5
Vitamine D en al de voordelen ervan
11 januari 2022 [email protected]
De voordelen van vitamine D op ons lichaam

Vitamine D en al de voordelen ervan

Vitamine van de zon

Vitamine D wordt ook wel de “zonneschijnvitamine” genoemd omdat het in je huid wordt aangemaakt als reactie op zonlicht. Het is een vet oplosbare vitamine in een familie van verbindingen die vitamine D-1, D-2, en D-3 omvat.

Jouw lichaam maakt vitamine D op natuurlijke wijze aan als het rechtstreeks aan zonlicht wordt blootgesteld. Je kunt het ook binnenkrijgen via bepaalde voedingsmiddelen en supplementen om te zorgen voor een voldoende hoog vitamine D-gehalte in uw bloed. Ontdek onze shop waar je verschillende pakketen en sprays met vitamine D kunt terug vinden.

Vitamine D heeft verschillende belangrijke functies. De belangrijkste zijn misschien wel het reguleren van de opname van calcium en fosfor, en het bevorderen van een normale werking van het immuunsysteem. Voldoende vitamine D is belangrijk voor een normale groei en ontwikkeling van botten en tanden, en voor een betere weerstand tegen bepaalde ziekten.

Hier zijn nog drie verrassende voordelen van vitamine D.

1. Vitamine D bestrijdt ziekten

Naast de primaire voordelen, suggereert onderzoek dat vitamine D ook een rol kan spelen in:

  • Het verlagen van het risico op multiple sclerose.
  • Het verminderen van de kans op hartziekten.
  • De lagere kans op het krijgen van de griep.

2. Vitamine D vermindert depressie

Onderzoek heeft aangetoond dat vitamine D een belangrijke rol zou kunnen spelen bij het reguleren van de stemming en het afweren van depressie. In één onderzoek ontdekten wetenschappers dat mensen met een depressie die vitamine D-supplementen kregen, een verbetering van hun symptomen merkten.

In een andere studie bij mensen met fibromyalgie ontdekten onderzoekers dat een tekort aan vitamine D vaker voorkwam bij mensen die ook last hadden van angst en depressie.

 

3. Vitamine D bevordert gewichtsverlies

Overweeg vitamine D-supplementen aan je dieet toe te voegen als je probeert af te vallen of hartziekten wilt voorkomen. Je kunt een grote selectie van vitamine D-supplementen vinden in onze shop.

In één onderzoek waren mensen die dagelijks een calcium- en vitamine D-supplement innamen in staat meer gewicht te verliezen dan proefpersonen die een placebo-supplement innamen. De wetenschappers zeiden dat het extra calcium en vitamine D een eetlust remmend effect hadden.

In een andere studie verbeterden mensen met overgewicht die dagelijks een vitamine D-supplement innamen, hun risicomarkers voor hartziekten.

Je kunt nog meer te weten komen over vitamine D en haar werking in onze blogs.