AWARD WINNING NUTRITION 100% GELD TERUG GARANTIE GECERTIFICEERDE INGREDIENTEN
Review 4.1 / 5
Waarom is het begrijpen van stress zo belangrijk?
31 januari 2022 [email protected]
Stress

Waarom is het begrijpen van stress zo belangrijk?

Ben je wel eens gestrest, maar weet je niet precies waarom? Soms kunnen we vastlopen in onze pogingen om ons gezinsleven, onze carrière en ons sociale leven op elkaar af te stemmen en vaak zijn de oorzaken van stress en de tekenen van stress in eerste instantie niet zo duidelijk voor ons. Stress kan echter onvermijdelijk deel gaan uitmaken van het dagelijks leven, dus is het tijd om een stapje terug te doen, onze prioriteiten opnieuw te evalueren en naar ons lichaam te luisteren.

We hebben deze gids samengesteld over de verschillende soorten stress, de gevolgen die stress kan hebben en hoe je er het beste mee om kunt gaan.

Wat is stress?

Simpel gezegd is stress de natuurlijke verdediging van het lichaam tegen een uitdagende situatie. Of het nu gaat om een deadline op het werk, verhuizen naar een nieuw huis, stress in het gezin of zelfs iets kleins als een file, ons lichaam ondergaat een hormonale verandering wanneer het onder druk komt te staan. Je lichaam reageert dan met fysieke middelen zoals een zwaar gevoel op de borst, hoofdpijn en soms kortademigheid. Stress kan ook bijdragen tot gevoelens van depressie en angst. Als je een van deze symptomen ervaart of zich zorgen maakt, is het altijd goed om jouw arts te raadplegen. Als je leert om te gaan met stress, kun je verder gaan met jouw leven en hoef je er niet door te laten overheersen.

Soorten stress

Verschillende soorten stress kunnen naar voren komen door verschillende fysieke en emotionele factoren in bijna elke omgeving. Daarom kan gestresseerd zijn jouw algemene gezondheid & welzijn beïnvloeden. In de moderne wereld praten we vaak over “stress”, maar het komt in alle vormen en maten, dus het is belangrijk om het uit te splitsen en te begrijpen wat we kunnen voelen.

1) Fysieke

Blessures of een slechte gezondheid kunnen een enorme invloed hebben op hoe je je dagelijks voelt en stressgevoelens vergroten. Probeer mindfulness-oefeningen te gebruiken om jezelf te ontspannen. Lief zijn voor je lichaam als het iets moeilijks heeft meegemaakt, is heel belangrijk.

2) Emotionele

Emotionele stress kan vele vormen aannemen. Vaak, wanneer we door periodes van verandering of onzekerheid gaan, kunnen we gaan overdenken, wat op zijn beurt kan leiden tot gevoelens van zorgen, angst, woede en verdriet. Een van de beste dingen die je kunt doen als je met emotionele stress wordt geconfronteerd, is proberen wat tijd voor jezelf te nemen om te ontspannen. Lees een boek, geniet van een rustgevend bad, maak een wandeling in de frisse lucht, of steek een geurkaars aan.

3) Werk

Werk kan een grote bron van stress zijn, om vele redenen. Misschien zit je vast in een beroep dat je niet echt leuk vindt, heb je het gevoel dat je overwerkt bent of heb je een conflict met een collega. Als het erop aankomt, brengen we een derde van ons leven door op het werk en met onze collega’s, dus het is belangrijk om te proberen een goede balans te vinden tussen werk en privéleven en een manier te vinden om met deze problemen om te gaan. Probeer te praten met iemand die je in vertrouwen kunt nemen; je HR-afdeling is vaak de beste plek om te beginnen.

Gevolgen van stress

Stress kan er bij iedereen anders uitzien en kan voor verschillende mensen verschillende dingen betekenen, maar er zijn veel fysieke en emotionele tekenen die erop wijzen dat iemand gestrest is. Hoewel ons lichaam ontworpen is om kleine hoeveelheden stress aan te kunnen, komt het zelden voor dat ons lichaam problemen op langere termijn aankan zonder chronische symptomen of nare gevolgen. Stress kan invloed hebben op jouw emoties, gedrag, vermogen om helder te denken en geestelijke gezondheid. Het kan leiden tot weinig energie, hoofdpijn, darmklachten en spanning in de spieren. Je kunt ook moeite hebben met slapen, vaker onwel worden, bijvoorbeeld bij een verkoudheid, en cognitieve problemen ervaren, zoals het onvermogen om snelle gedachten te stoppen, pessimistisch zijn en voortdurend piekeren. MINDSCOPIC® heeft enkele producten die hierbij kunnen helpen.

Met ons FEEL GOOD PACKAGE ondersteunen wij je zowel overdag als ‘s nachts op neurologisch niveau. Ervaar de serotonineverhogende ingrediënten van MOODMASTER™, het kalmerende effect van PURIFIED HEMP™ en een geoptimaliseerde slaapkwaliteit met onze SLEEPWELL SPRAY™. Hoofdzakelijk aanbevolen tijdens en na periodes van intense stress.

Omgaan met stress

Nu we de impact van stress op ons leven begrijpen, is het belangrijk onszelf te onderwijzen in stressmanagement. Er zijn een aantal fysieke dingen die we kunnen doen om vriendelijker te zijn voor onszelf en ons lichaam, om de mentale last en de druk van een mogelijk stressvolle situatie gedurende de dag te verlichten.

Ademhalingstechnieken zijn een goede plek om te beginnen. Neem gewoon een paar minuten van jouw dag om een paar keer diep adem te halen. Probeer te luisteren naar jouw ademhaling om dit een meer bewuste oefening te maken, die je zal helpen recenter te worden en jouw gedachten in het moment aanwezig te laten zijn.

Regelmatige lichaamsbeweging in combinatie met blootstelling aan natuurlijk zonlicht kan wonderen doen voor onze geestelijke en lichamelijke gezondheid. Probeer elke dag 30 minuten vrij te maken voor een wandeling in de frisse lucht.
Wat je in je lichaam stopt, heeft ook invloed op wat je er weer uit haalt. Het is dus belangrijk om goede voedingsgewoonten aan te houden om alles in orde te houden. Zorgen dat je je 5 stuks fruit en groenten per dag binnenkrijgt is een goed begin.
Een goede nachtrust heeft een invloed op hoe je je voelt en op je productiviteit gedurende de dag. Zorg ervoor dat je je telefoon uitzet voor je naar bed gaat en doe een ontspannende activiteit om je lichaam op te winden voor je gaat slapen.

Ten slotte kan het heel nuttig zijn om wat “tijd voor jezelf” in te ruimen als je met stress te maken hebt. Of dat nu je favoriete hobby is, je favoriete tv-programma of je favoriete maaltijd. Voor onszelf zorgen is van het grootste belang.
Hoewel al deze “quick wins” gemakkelijk verkrijgbaar zijn, heeft de MINDSCOPIC® ook een aantal hulpmiddelen om te helpen bij het omgaan met stress, bekijk onze shop voor meer.

Stress is een onderdeel van het leven waar we niet vanaf kunnen komen, maar wat het belangrijkste is, is hoe je ermee omgaat. Het zoeken naar gezonde manieren om met stressgevoelens om te gaan, kan ons helpen het risico op verdere gezondheidscomplicaties te vermijden.