AWARD WINNING NUTRITION 100% GELD TERUG GARANTIE GECERTIFICEERDE INGREDIENTEN
Review 4.1 / 5
Haal meer uit je dag: 7 stappen naar een efficiënter brein
6 augustus 2021 Rogier Hartog
Biohacking voor minder stress

Haal meer uit je dag: 7 stappen naar een efficiënter brein

Zou u niet willen dat u meer controle had over uw hersenen?

Van vergaderen tot het verwerken van cijfers en copywriting, er zijn veel verschillende situaties waarin meer focus en een verbeterde cognitieve functie voordelig zouden zijn. Het zou u in staat stellen meer gedaan te krijgen in een kortere tijd, en met unieke oplossingen te komen voor problemen die u anders misschien niet zou kunnen. Het goede nieuws is dat er een aantal verschillende manieren zijn om je hersenvermogen te verbeteren, vooral als je bereid bent om sommige dingen consequent te doen over een langere periode van tijd. Laten we zeven manieren ontdekken waarop je de gezondheid van je hersenen kunt ondersteunen.

 

haal-meer-uit-je-hersenen

1. Lichaamsbeweging

We weten allemaal dat we regelmatig moeten sporten. De meeste zakenlui hebben echter een druk en gehaast leven en kunnen niet altijd de tijd vinden om aan lichaamsbeweging te doen. De truc zou kunnen zijn om het andersom te zien: u kunt het zich niet veroorloven niet te bewegen als u een lang, gezond, productief leven wilt leiden. Lichaamsbeweging is niet alleen goed voor de gezondheid van uw hersenen en uw cognitie, het kan ook uw geheugen verbeteren. Op de lange termijn kan het uw hersenen zelfs beschermen tegen degeneratie. Als dat geen reden genoeg is om regelmatig te gaan sporten, wie weet wat dan wel?

 

2. Cafeïne

Veel mensen beginnen hun dag met een kop koffie, en het blijkt dat dit ritueel op de korte termijn je cognitieve functies daadwerkelijk ten goede kan komen. Cafeïne helpt natuurlijk om je alert te houden. Maar het kan je ook helpen om geconcentreerd te blijven op repetitieve en vervelende taken, en het zal zelfs je intelligentie stimuleren, inclusief je reactietijd en redeneringsvermogen. Rhodiola Rosea Extract, Baccopa Monnieri en L-Theanine versterken deze effecten en zorgen ervoor, dat je in tegenstelling tot en met koffie, niet zo snel opgebrand geraakt. Daarom is Clear Focus het betere alternatief wanneer je de hele dag gefocused te werk wil gaan.

 

3. Zorg voor wat zonlicht

Zonlicht en lichaamsbeweging kunnen soms hand in hand gaan. Dit hangt vooral af van hoeveel zonlicht er op verschillende momenten van het jaar beschikbaar is en hoe realistisch het voor u is om tijd in de buitenlucht door te brengen. Te weinig zonlicht is niet goed voor je hersenen. Een hoger vitamine D-niveau in je lichaam stelt je in staat beter te presteren en kan zelfs de veroudering van je hersenen vertragen. Te veel zonlicht kan slecht zijn voor je huid, maar als je niet genoeg binnenkrijgt, kunnen je hersenfuncties eronder lijden. Natuurlijk kun je altijd vitamine D-supplementen zoals onze vitamine D-spray nemen als je merkt dat je niet zo vaak buiten kunt komen als je zou willen. Zo zorg je ervoor dat je vitamine D-niveau op peil blijft, en voel je je meteen goed alsof je de hele dag zonlicht hebt gehad.

 

4. Leg sterke banden

In tijden als deze is het niet zo gemakkelijk als vroeger om contacten te leggen met nieuwe mensen. Als u zich vaak eenzaam voelt, kan dat zelfs leiden tot psychologische en cognitieve achteruitgang, omdat deze gevoelens een negatieve invloed kunnen hebben op uw slaap, uw bloeddruk kunnen verhogen, kunnen bijdragen aan depressie en zelfs uw algehele welzijn kunnen verlagen. De meeste mensen weten hoe ze moeten communiceren en contacten moeten leggen. Het belangrijkste is om een sterk ondersteunend systeem om u heen op te bouwen, want dat zal u in staat stellen om op de lange termijn mentaal en psychologisch gezond te blijven. (Hoe u uw mentaal welzijn kan verbeteren kan je in deze blog lezen.)

 

5. Mediteer

Meditatie is een trending topic onder veel mensen op dit moment, en de voordelen ervan zijn moeilijk om tegen te spreken. Meditatie vermindert niet alleen je stressniveau, het kan ook leeftijdsgerelateerde aandoeningen zoals Alzheimer of dementie voorkomen. Dit toont aan hoe belangrijk zelfzorg is. Als je slechts 10 tot 15 minuten van je dag neemt om te mediteren, kun je je cognitieve levensduur verlengen en ook je algehele stressniveau verlagen.

 

6. Slaap is goud

Ook dit kan een lastig punt voor ons zijn. Soms horen vroege ochtenden en late nachten erbij, en de stress en opwinding die het opbouwen en uitbouwen van een carrière met zich meebrengen, kunnen ongewenste effecten hebben op het slaappatroon. Slaap is nodig om het geheugen te consolideren en te leren. Als u niet genoeg slaapt, kan het volume van de grijze massa in uw frontale kwab beginnen af te nemen. De frontale kwab ondersteunt en controleert het werkgeheugen en de uitvoerende functies, waardoor het bijzonder belangrijk is. Kortom, als je niet genoeg slaapt, heb je minder hersenen in je hoofd. Daarom biedt MINDSCOPIC© de Sleepwell Spray aan, om toch naar een optimale nachtrust te streven. Onze spray zorgt ervoor dat je sneller, maar ook dieper inslaapt in tegenstelling tot de klassieke slaapmiddelen.

 

7. Eet goed

Het mag geen verrassing zijn dat voeding een belangrijke rol speelt in de gezondheid van uw hersenen. We haasten ons vaak van de ene afspraak naar de andere, waardoor we weinig of geen tijd hebben om goed te eten. Je moet je concentreren op de juiste voeding. Antioxidanten en aminozuren zijn bijzonder belangrijk, en vitamine E kan ook nuttig zijn. Het is bekend dat het drinken van wijn je cognitieve functie verbetert — als je het met mate drinkt — en noten, bosbessen, volle granen en avocado’s zijn ook heilzaam. Wat goed is voor je lichaam, is meestal ook goed voor je hersenen.