AWARD WINNING NUTRITION 100% GELD TERUG GARANTIE GECERTIFICEERDE INGREDIENTEN
Review 4.1 / 5
Je focus verbeteren met meditatie
29 mei 2021 frederique
Je focus verbeteren met meditatie

Je focus verbeteren met meditatie

‘Starve your distractions, feed your focus’ is een mantra waar je waarschijnlijk al van hebt gehoord. Maar laten we eerlijk zijn: in een wereld waar multitasken geprezen wordt en inboxen en to-do lijstjes eindeloos zijn, kan het een uitdaging zijn om extreem gefocust te blijven.

Om beter te kunnen focussen is het aangeraden om een dosis Clear Focus te nemen op regelmatige basis.

Waarom focus zo belangrijk is

Onze tijd en energie in eigen handen hebben en leren onze aandacht te richten is zeer belangrijk. In focus vinden we energie. In energie vinden we creativiteit, productiviteit en doelgerichtheid. Dit betekent dat we onszelf niet langer hoeven te pushen om dingen gedaan te krijgen, omdat focus ons naar het voltooien van resultaten en taken helpt.

In de meest simplistische bewoording: het vermogen om te focussen is van essentieel belang omdat dit de poort is tot al het denken, waarnemen, onthouden, leren, redeneren, problemen oplossen en beslissingen nemen. En meditatie is het krachtige neurohacking hulpmiddel dat je nodig hebt om te beginnen.

‘Rewire your brain’

De meditatie-en-de-hersenen analyse wordt al jaren onderzocht. Meditatie heeft verbazingwekkende neurologische voordelen: veranderen van het volume van de grijze stof, stress reductie, verbeterde focus, en het verhogen van creativiteit.

Deze studie bewijst dat meditatie subjectieve niveaus van angst en depressie verlicht, de concentratie verbetert en helpt bij het algehele psychologische welzijn. Als dit onderzoek juist is, zullen zelfs een paar minuten mediteren je leven op grote & zinvolle manieren beïnvloeden. En de voordelen zijn niet beperkt tot focus alleen.

Meditatie verbetert focus

In een wereld vol afleidingen hebben we allemaal hulpmiddelen nodig om ons te helpen onze focus en concentratie te optimaliseren. Meditatie levert op beide punten resultaat. Uit een onderzoek bleek dat slechts een paar weken meditatietraining de focus en het geheugen van mensen hielp tijdens een GRE test (onderdeel verbaal redeneren). De toename in score was zelfs gelijk aan 16 percentiel punten.

Meditatie houdt je hersenen jong

Middelen die de gezondheid en de levensduur ondersteunen, staan altijd op onze radar en ook hier maakt meditatie indruk. Uit dit onderzoek bleek dat langdurig mediterende mensen beter bewaarde hersenen hadden naarmate ze ouder werden, in vergelijking met niet-mediterende mensen. Deelnemers die gemiddeld 20 jaar mediteerden, hadden meer grijze stof in de hersenen.

Meditatie voor stressvermindering

Meditatie staat erom bekend dat het effectief is bij het verminderen van stress en angst. Uit een onderzoek bleek dat meditatie gedurende een periode van drie maanden stress aanzienlijk verminderde. Een andere studie meldt hoe meditatie letterlijk de dichtheid van het hersenweefsel vermindert dat geassocieerd wordt met angst en zorgen.

Meditatie verhoogt creativiteit

Ben je het beu om creatief vast te lopen? Meditatie kan een oplossing bieden. Meerdere studies tonen aan dat zowel mindfulness als meditatie de creativiteit en het probleemoplossend vermogen stimuleren.

Meditatie kan fysieke en mentale pijn verminderen

Misschien wel het meest verbazingwekkende voordeel van meditatie is dat het de mogelijkheid heeft om mentale en fysieke pijn beter te verminderen dan morfine. Ja, dat lees je goed. Bekijk het onderzoek, hier.