AWARD WINNING NUTRITION 100% GELD TERUG GARANTIE GECERTIFICEERDE INGREDIENTEN
Review 4.1 / 5
6 Stappen naar een Gezonder Leven
3 januari 2022 [email protected]
op-naar-een-gezonder-leven

6 Stappen naar een Gezonder Leven

Je hoort het vaak en het klinkt allemaal zeer voor de hand liggend. Drink meer water, probeer meer te slapen, geniet van de kleine dingen, en je zal je gezonder voelen. Maar soms moeten we er even aan herinnerd worden dat een paar simpele stappen een enorm verschil kunnen maken in de weg naar een gezonder leven. Want een gezonder lichaam, betekent ook een gezondere geest, waardoor we we ons gelukkiger voelen. Daarom stelden we een aantal handige tips samen, om jou naar een gelukkiger en gezonder leven te gidsen. Laten we beginnen!

Stap 1: De Stand van Zaken

Verandering vereist een eerlijke beoordeling van waar je nu echt staat. Analyseer uw eetpatroon, lichaamsbeweging, stemmingen, sociaal netwerk en destructieve gewoonten (d.w.z. roken, overmatig drinken, vier kopjes koffie per dag). Zodra u de dingen die u moet verbeteren hebt geïdentificeerd, kunt u beginnen aan te pakken welke realistische actie nodig is om positieve veranderingen te bewerkstelligen. “Het kernprincipe van het doorvoeren van gezonde gedragsverandering is de gezonde keuze de gemakkelijke keuze te maken. Om dit motto in de praktijk te brengen, moeten we de barrières wegnemen die mensen tegenkomen wanneer ze proberen een gezonde levensstijl te volgen”, zegt dr. Scott Young, die gespecialiseerd is in menselijke gedragsverandering. Dit is dus de eerste vereiste die er nodig is om een gezondere leven te leiden.

Stap 2: Problemen Verhelpen

Van knagende spierpijn tot futloosheid en overmatige stress, begin met het aanpakken van aanslepende problemen. Boek die achterstallige massageafspraak of los die ene ruzie met een vriend op, of wat het ook is dat je moet doen om je fysieke of mentale welzijn te verbeteren. Soms realiseer je je niet dat het vaak de kleine dingen zijn die je geluk beïnvloeden. Als ze eenmaal op orde zijn, voel je dat er een gewicht van je af valt. Dan zal je mentale gezondheid en je algemene gemoed er op vooruit gaan.

Stap 3: Zet je Leven in Beweging

Lichaamsbeweging is een cruciaal onderdeel van de gezondheidspuzzel. De voordelen variëren van een beter geestelijk welzijn tot gewichtsbeheersing en van een langere levensduur tot een gezonder cardiovasculair systeem. Laat u niet ontmoedigen door intimiderende sportscholen of “niet sportief zijn”. Uw benadering van lichaamsbeweging kan volledig uniek zijn en op uw wensen worden afgestemd. Stel kleine, haalbare wekelijkse doelen die in uw schema passen (bijv. elke ochtend 30 minuten wandelen) en houd het altijd leuk.

Stap 4: Vitamins for Life

Gezond en evenwichtig eten is niet altijd zo evident als het lijkt. Het is van levensbelang dat we iedere dag genoeg essentiële voedingsstoffen binnenkrijgen, maar door onze drukke levens is dat niet altijd mogelijk. Daarom kan het van tij tot tijd wanneer we vitamines tekort hebben om voedingssupplementen te nemen zodat we toch aan onze dagelijkse minima komen. Vooral tijdens de winter hebben we enorme tekorten aan vitamine D.

Stap 5: Weg met je Stress

Verhoogde cortisolniveaus (het stresshormoon) kunnen in uw lichaam  een heleboel problemen veroorzaken, waaronder slapeloosheid, geïrriteerdheid, verhoogde bloeddruk, gespannen spieren, verhoogde bloedsuikerspiegel en verminderde immuniteit. Terwijl vlagen van acute stress normaal zijn, kan langdurige of chronische stress slopend zijn. Meditatie, diep ademhalen, yoga of regelmatige lichaamsbeweging zijn effectieve technieken om stress te helpen beheersen, dus het is belangrijk om uit te zoeken hoe deze strategieën in je leven kunnen worden geïntegreerd.

Stap 6: Rusten is Winnen

Om uw gezondheid op peil te houden, heeft u elke nacht 7-9 uur slaap nodig. Slaaptekort kan je snel overvallen, met als gevolg een verzwakt immuunsysteem, moodswings, slechte concentratie en vermoeidheid. Om je slaapkwaliteit te verbeteren, schakel je apparaten 2 uur voor het slapengaan uit zodat je lichaam melatonine aanmaakt, doe je wat lichte stretchoefeningen, vermijd je zware maaltijden, alcohol en cafeïne te kort voor het slapengaan, neem je een warm bad en geef je slaaptijd altijd voorrang.