AWARD WINNING NUTRITION 100% GELD TERUG GARANTIE GECERTIFICEERDE INGREDIENTEN
Review 4.1 / 5
Wat je moet weten over L-Theanine
11 januari 2022 [email protected]
Biohacking voor minder stress

Wat je moet weten over L-Theanine

L-theanine is een aminozuur dat voornamelijk voorkomt in groene en zwarte thee en sommige paddenstoelen. Het is ook beschikbaar in pil- of tabletvorm.

Er wordt gezegd dat het angst en stress verlicht en slapeloosheid vermindert. Voordat je het zelf uitprobeert, moet je meer te weten wat L-theanine kan doen voor jouw gezondheid.

Voordelen en gebruik van L-theanine

L-theanine is vooral bekend om mensen te helpen ontspannen, maar heeft ook andere potentiële voordelen voor de gezondheid, waaronder:

Angst- en stressverlichting

Nippen van een heet kopje thee kan je helpen om je op je gemak te voelen, onderzoekers suggereren. niet alleen dat het de geest ontspant, maar ook dat het dit doet zonder slaperigheid te veroorzaken.

In verschillende andere onderzoeken ontdekten men dat L-theanine de stress en angst vermindert bij mensen die stressvolle situaties meemaakten.

Verhoogde focus

In combinatie met cafeïne kan L-theanine helpen de focus en aandacht te verhogen. L-theanine in combinatie met cafeïne helpt om je beter te concentreren tijdens veeleisende taken en je voelt je ook alerter en minder moe in het algemeen.

Betere immuniteit

L-theanine is niet enkel goed voor de geest en welzijn maar het helpt ook bij het verbeteren van het de werking van het immuunsysteem. Het zou helpen bij het verminderen van infecties van de bovenste luchtwegen.

Een andere studie toonde aan dat groene thee catechinen – antioxidanten – en theanine effectief kunnen zijn bij het voorkomen van griep. Wat vooral interessant is tijdens de wintermaanden.

 

Behandeling van tumoren en kanker

L-theanine is ook in verband gebracht met het versterken van de anti-tumor effecten van bepaalde chemotherapie medicijnen. Vanwege deze veelbelovende bevindingen, verwachten onderzoekers dat L-theanine ook zou kunnen helpen bij het verbeteren van het vermogen van chemotherapie om kanker te bestrijden .

 

Beheer van bloeddruk

L-theanine kan gunstig zijn voor mensen die een verhoogde bloeddruk ervaren in stressvolle situaties.

In een studie werd vastgesteld dat bij mensen die gewoonlijk een hogere bloeddruk ondervonden na specifieke mentale taken, L-theanine hielp om een stijging van de bloeddruk te verminderen.

 

Sommige onderzoeken wijzen erop dat L-theanine gunstig zou kunnen zijn voor een goede nachtrust, wat zou kunnen komen doordat het helpt om ontspanning te bevorderen.

L-theanine kan ook jongens die gediagnosticeerd zijn met aandachtstekortstoornis met hyperactiviteit (ADHD) helpen beter te slapen.