AWARD WINNING NUTRITION 100% GELD TERUG GARANTIE GECERTIFICEERDE INGREDIENTEN
Review 4.1 / 5
Verander je levensstijl om vermoeidheid te bestrijden
30 juni 2021 frederique

Verander je levensstijl om vermoeidheid te bestrijden

Gevoelens van vermoeidheid kunnen te wijten zijn aan jouw levensstijl. Eenvoudige veranderingen, zoals meer bewegen en beter eten, kunnen helpen om jouw energieniveaus te verbeteren en die gevoelens van uitputting te bestrijden.

Van het evenwicht tussen werk en privéleven tot persoonlijke relaties, kan vermoeidheid een negatieve invloed hebben op ons dagelijks leven – maar je kan die gevoelens van vermoeidheid bestrijden! Lees verder om te ontdekken hoe je jouw gevoelens van slaperigheid kunt overwinnen.

Kom in beweging

Het staat vaak bovenaan de lijst in cursussen over hoe je je gezondheid en levensstijl kunt verbeteren – maar dat komt omdat het ongelooflijk effectief is! Je hoeft geen halve marathon te lopen of dagelijks CrossFit-sessies te volgen om actief te blijven, gematigde lichaamsbeweging is genoeg om je te helpen om op een natuurlijke manier vermoeidheid te bestrijden. Veel banen eisen tegenwoordig om eindeloze uren aan ons bureau te zitten, wat betekent dat het belangrijk is om ervoor te zorgen dat we in beweging blijven ondanks onze soms sedentaire levensstijl. Gewoon tijdens de lunch even het kantoor uit gaan voor een wandeling van 30 minuten kan de eerste stap zijn in de strijd tegen die gevoelens van vermoeidheid.

Heroverweeg uw dieet

Als je regelmatig sport, maar je nog steeds moe voelt, is het misschien tijd om je dieet te heroverwegen. Fast-food en bewerkte voedingsmiddelen kunnen bijdragen aan gevoelens van vermoeidheid en slaperigheid, terwijl het volgen van een volwaardig voedingspatroon voor een paar weken je veel meer energie kan geven. Volgende volwaardige voedingsmiddelen zijn bewezen dat ze ongelooflijk positieve effecten hebben op je energieniveau:

  • Fruit en groenten: Van bananen, peren en ananas tot spinazie, broccoli en wortelen.
  • Zetmeelrijke groenten: Inclusief zoete aardappel en butternutpompoen.
  • Volle granen: Probeer zilvervliesrijst, volkoren pasta, en quinoa in plaats van witte rijst, pasta etc.
  • Zaden en noten: Zoals amandelen, cashewnoten, pompoenpitten, en natuurlijke pindakaas.

Veel van de bovenstaande voedingsmiddelen zijn essentieel voor een veganistisch dieet, en een van de belangrijkste veranderingen die veel mensen ervaren bij het volgen van een veganistisch dieet is een verhoogd energieniveau.

Krijgt je genoeg nachtrust?

Veel mensen denken dat ze met 5 of 6 uur slaap de volgende dag weer fris voor de dag komen, maar het is aan te bevelen dat de meeste volwassenen tussen de 7 en 9 uur slaap per nacht krijgen. Begin met 30-60 minuten eerder naar bed te gaan dan je normaal zou doen, en je kan er de volgende ochtend de vruchten van plukken. Als je zeker weet dat je vroeg genoeg naar bed gaat, kan het zijn dat de kwaliteit van jouw slaap eronder lijdt. Mobiele telefoons, televisies en computers kunnen allemaal een negatieve invloed hebben op de kwaliteit van onze slaap, en dus ook op je energieniveau. Probeer eens naar bed te gaan met een boek in plaats van uw telefoon, en je zal merken dat de kwaliteit van jouw slaap verbetert.

Ook onze Sleepwell Spray kan de nachtrust stimuleren.

Denk aan je ijzerwaarde

Als je je moe en afgemat voelt, kan het zijn dat je een tekort aan ijzer in je voeding hebt. Onderzoek heeft aangetoond dat velen van ons een laag ijzergehalte hebben zonder dat ze zich daar bewust van zijn. Voedingsmiddelen zoals kip, kalkoen, bonen, tofu en spinazie bevatten veel ijzer. Als je deze aan je dieet toevoegt, krijg je meer energie en voel je je minder snel moe.

Je kunt ook overwegen om een ijzersupplement te nemen om er zeker van te zijn dat je lichaam de juiste hoeveelheid ijzer binnenkrijgt. IJzersupplementen zijn een van de beste manieren om vermoeidheid snel te bestrijden. IJzersupplementen zijn speciaal samengesteld met effectieve hoeveelheden ijzer, wat bijdraagt tot een vermindering van vermoeidheid en moeheid.