AWARD WINNING NUTRITION 100% GELD TERUG GARANTIE GECERTIFICEERDE INGREDIENTEN
Review 4.1 / 5
Je immuunsysteem versterken met nootropics
6 september 2021 [email protected]
immuun systeem

Een Sterker Immuunsysteem met Nootropics?

Nu de pandemie nog steeds over de hele wereld raast, is de kracht van uw immuunsysteem meer dan ooit van vitaal belang voor uw gezondheid. Het vermogen van uw lichaam om binnenkomende ziekteverwekkers af te weren, berust op de effectiviteit van uw immuunrespons. Een sterker immuunsysteem is de belangrijkste verdediging van uw lichaam tegen schadelijke microben, waaronder het virus dat bekend staat als Covid-19.

In deze kritieke periode kan een verzwakt of slecht functionerend immuunsysteem u een groter risico op infectie opleveren. Gelukkig zijn er verschillende levensstijlkeuzes die u kunt maken om uw immuunsysteem te stimuleren en uw lichaam te beschermen tegen Covid-19.

Keuzes in levensstijl ter ondersteuning van een sterker immuunsysteem

Als u zich zorgen maakt over de kracht van uw immuunsysteem, zijn er verschillende dingen die u kunt doen om de werking ervan te verbeteren. De volgende leefstijlkeuzes zijn essentieel voor het ondersteunen van uw immuungezondheid en het beschermen van uzelf tegen infecties:

Nootropics voor een sterker immuunsysteem

Voeding speelt een sleutelrol bij het behoud van een gezond immuunsysteem. Wat je in je lichaam stopt, kan een diepgaand effect hebben op de werking en doeltreffendheid van je immuunsysteem. De volgende nootropic ingrediënten hebben allemaal wetenschappelijk geteste eigenschappen die kunnen helpen het immuunsysteem te ondersteunen bij het bestrijden van infecties:

Vitamine B6: Vitamine B6 komt voor in gevogelte, varkensvlees, bananen en zoete aardappelen en draagt bij aan een gezonde functie van bijna alle lichaamssystemen – waaronder uw immuunsysteem. Studies hebben aangetoond dat een tekort aan vitamine B6 de immuunfunctie kan schaden, maar dat het gebruik van een vitamine B6-supplement uw immuniteit juist kan bevorderen. Het regelmatig innemen van vitamine B6 kan uw immuunsysteem dus de oppepper geven die het nodig heeft om uw algehele gezondheid te beschermen.

Vitamine B12: Vitamine B12 is een andere nootropic ingrediënt dat van vitaal belang is voor het behoud van een gezonde immuunfunctie. B12 komt alleen voor in dierlijke producten (zoals vlees, eieren en andere zuivelproducten), maar is overal verkrijgbaar als voedingssupplement. Een tekort aan vitamine B12 is in verband gebracht met een dramatisch veranderde immuunrespons die het vermogen van je lichaam om binnenkomende virussen af te weren kan schaden. Het dagelijks innemen van een B12-supplement kan essentieel zijn voor het behoud van een gezonde immuunbalans, vooral als je veganist of vegetariër bent.

Magnesium: Magnesium speelt een sleutelrol in de gezondheid van het lichaam en is betrokken bij meer dan 300 chemische reacties in het lichaam. Het is cruciaal voor het behoud van je spier-, zenuw- en cardiovasculaire gezondheid, en is ook van vitaal belang voor het sterk houden van je immuunsysteem. Magnesium zit in donkere bladgroenten, vis, volle granen, peulvruchten en noten. Als je vermoedt dat je minder binnenkrijgt dan de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid van 420 mg, kun je overwegen een magnesiumsupplement te nemen om je immuunsysteem in topvorm te houden.

Zink: Zink is een van de belangrijkste micronutriënten die er zijn als het gaat om de immuunfunctie. Door sommigen omschreven als de ‘poortwachter van de immuunfunctie’, speelt zink een vitale rol in de immuunsignalering en is daarom essentieel om het immuunsysteem sterk te houden. Zinksupplementen kunnen een slecht functionerend immuunsysteem te hulp schieten, vooral als u geen rood vlees of oesters eet (de rijkste voedingsbronnen van zink).

Panax ginseng: De gezondheidsvoordelen van Panax ginseng zijn al duizenden jaren bekend bij de mensheid. Dit oude adaptogeen is een hoeksteen van de traditionele Chinese en Koreaanse geneeskunde, waar het algemeen wordt gebruikt om de cognitieve functie te verbeteren en het energieniveau te verhogen. Talrijke wetenschappelijke studies hebben ook aangetoond dat Panax ginseng de immuunfunctie effectief kan verbeteren, waardoor uw vermogen om infecties te weerstaan verbetert. Wanneer Panax ginseng dagelijks wordt ingenomen, heeft het de potentie om uw algehele gezondheid te verbeteren en u te beschermen tegen ziekten veroorzaakt door bacteriën, virussen en andere schadelijke microben.

Rhodiola Rosea: De adaptogene eigenschappen van Rhodiola Rosea zijn al eeuwenlang bekend. R.rosea, beter bekend als gouden wortel, rozenwortel of Arctische wortel, komt veel voor in de traditionele Chinese geneeskunde als een middel om stress en vermoeidheid te verlichten. Meer recent is ook ontdekt dat Rhodiola antivirale activiteit produceert bij mensen die een kruidenextract van de plant als dagelijks supplement nemen. Dit kan helpen om de immuunrespons te verbeteren, waardoor uw immuunsysteem wordt versterkt en u minder kans loopt om ziek te worden.

Bacopa monnieri: Bacopa monnieri heeft ontstekingsremmende effecten die ook kunnen helpen om de algehele gezondheid van je immuunsysteem te verbeteren. Het verminderen van ontstekingen in het lichaam kan helpen om het immuunsysteem weer op een ‘normaal’ niveau te laten functioneren, zodat het beter in staat is om binnendringende ziektekiemen te bestrijden wanneer dat nodig is.

Conclusie

De gezondheid en de werking van uw immuunsysteem zijn nog nooit zo belangrijk geweest. Uw immuunsysteem is verantwoordelijk voor het bestrijden van schadelijke microben (zoals virussen, bacteriën en parasieten) die, als ze ongecontroleerd blijven, zich in het lichaam kunnen vermenigvuldigen en u erg ziek kunnen maken.

In het licht van onze huidige wereldwijde medische situatie is het van vitaal belang om ervoor te zorgen dat uw immuunsysteem goed werkt om veilig en gezond te blijven. Bepaalde leefstijlkeuzes (zoals regelmatig bewegen, goed slapen, evenwichtig eten en roken & alcohol vermijden) kunnen allemaal helpen om je immuniteit in goede vorm te houden.

Als u uw immuunfunctie echter naar een optimaal niveau wilt tillen, kunnen nootropics uw gezondheidsstatus nog verder verhogen. Vitaminen en mineralen (zoals B6, B12, zink en magnesium) en adaptogenen (zoals Rhodiola Rosea, Panax ginseng en Bacopa monnieri) zijn allemaal wetenschappelijk onderbouwde immuunversterkers. Het nemen van een dagelijkse nootropische stack die een of meer van deze krachtige, natuurlijke geneesmiddelen bevat, kan uw immuunsysteem de voorsprong geven die het nodig heeft om Covid-19 te overwinnen.