AWARD WINNING NUTRITION 100% GELD TERUG GARANTIE GECERTIFICEERDE INGREDIENTEN
Review 4.1 / 5
Omgaan met stress tijdens de feestdagen
28 december 2021 [email protected]
Holliday stress

Omgaan met stress tijdens de feestdagen

Voor veel mensen zijn de feestdagen een tijd van vrede en vreugde, maar voor anderen brengt het veel stress en angst met zich mee. Of het nu komt door te veel geld uit te geven aan te veel cadeaus of door een drukker schema, het is een van de meest stressvolle tijden van het jaar.

Je hoeft je echter niet door deze gevoelens te laten meeslepen. Leer hoe je de feestdagen kunt doorkomen, te beginnen met deze tips.

Plan vooruit

Een belangrijke oorzaak van vakantiestress is het gevoel dat je het niet in de hand hebt. Je kunt dit verhelpen door vooruit te plannen.

Maak een budget voor cadeaus. Plan een dag of twee uit om te gaan winkelen. Begin ook alvast met het plannen en bereiden van maaltijden. Proactief zijn kan het hele seizoen aangenamer maken.

Vergeet jouw gezondheid niet

Zelfs als het stressvol is, kunnen de feestdagen een magische tijd van het jaar zijn. Het lijkt misschien alsof calorieën niet tellen als je kerstkoekjes eet, en het heeft geen zin om te sporten als het buiten koud is.

Helaas kan het niet bijhouden van je eigen gezondheidsbehoeften ervoor zorgen dat je je nog slechter voelt dan je al doet en dat je energie verdwijnt. Het is prima om af en toe te genieten, maar houd je zoveel mogelijk aan je dieet. En maak altijd ruimte in je agenda voor beweging – het is een natuurlijk antidepressivum.

Vind tijd om te ontspannen

Zelfs tijdens de drukte van de feestdagen is het belangrijk om elke dag even de tijd te nemen om op adem te komen. Ga wandelen, luister naar uw favoriete muziek, mediteer,  lees een boek, doe een dutje of doe iets waardoor u zich ontspannen en opgeladen voelt.

Verlaag je verwachtingen

Te veel mensen verlangen naar de perfecte feestdagen, maar de waarheid is dat die niet bestaan. In plaats van je huis te versieren zodat je ermee kunt pronken op Instagram, neem je je kinderen mee om de kerstverlichting te bekijken en herinneringen te creëren. In plaats van de perfecte kerstmaaltijd te bakken, bestel je afhaalmaaltijden en geniet je van het feit dat je daarna de keuken niet hoeft schoon te maken. De feestdagen kunnen nog steeds leuk zijn zonder overboord te gaan.

Blijf in contact met mensen die je leuk vindt

Met de COVID-19 pandemie van dit jaar zullen onze vakantiebijeenkomsten er heel anders uitzien om iedereen veilig te houden. Dit betekent echter niet dat je geen quality time kunt hebben met degenen van wie je houdt. Maak deze feestdagen gebruik van de technologie! Houd een vakantiemaaltijd met familie via videochat en geef elkaar van tevoren porties van de verschillende gerechten. Zet een sms-ketting op met een groep vrienden zodat je contact kunt houden en elkaar door de gekte heen kunt helpen. Maak een wekelijkse herinnering aan om je oma te bellen die in een verpleeghuis woont. Dit zijn maar een paar manieren waarop we dit jaar dicht bij elkaar kunnen blijven terwijl we fysiek uit elkaar zijn.

Forceer geen feest als je er niet klaar voor bent

Voor veel mensen zijn de feestdagen stressvol vanwege moeilijke situaties. Misschien heb je onlangs een dierbare verloren of heb je een scheiding meegemaakt. Misschien ben je je baan kwijtgeraakt, of kun je niet naar huis met de feestdagen vanwege COVID-19.

Het is oké om teleurgesteld te zijn als het lijkt alsof de rest van de wereld aan het vieren is. Het is oké om je emoties te erkennen en je minder te voelen. Omgaan met stress tijdens de feestdagen is niet altijd even gemakkelijk, neem wat tijd voor jezelf en recharge.