AWARD WINNING NUTRITION 100% GELD TERUG GARANTIE GECERTIFICEERDE INGREDIENTEN
Review 4.1 / 5
Ontdek 5 voordelen van hennepzaadolie
25 januari 2022 [email protected]
Organische Hennepzaadolie

Ontdek 5 voordelen van hennepzaadolie

Hennepzaadolie is afkomstig van de zaden van de hennepplant, die deel uitmaakt van de cannabisfamilie. In tegenstelling tot cannabis bevat hennepzaadolie echter geen THC, wat betekent dat het veilig kan worden geconsumeerd zonder een high gevoel te krijgen.

Hennepzaad heeft een breed scala aan wetenschappelijk onderbouwde gezondheidsvoordelen. De zaden zijn veilig voor rauwe consumptie, en hennepzaadolie kan worden gebruikt om te koken of direct op de huid worden aangebracht.

1. Hennepzaad is zeer voedzaam

Hennepzaad staat bekend om zijn diverse voedingskwaliteiten. Ze bevatten veel gezonde onverzadigde vetten, omega 3- en omega 6-vetzuren, vitamine C en E, alle negen aminozuren die verantwoordelijk zijn voor de eiwitproductie, veel plantaardige eiwitten en vezels, en essentiële mineralen zoals magnesium, calcium en ijzer.

Hennepzaad kan zowel rauw als gekookt worden gegeten. Hennepolie is een gezond alternatief voor plantaardige oliën en kan worden gebruikt als basis voor saladedressings.

Vitamine C verhoogt de immuniteit, calcium bevordert gezonde botten, magnesium vermindert ontstekingen, vitamine E draagt bij aan een gezonde huid om het lichaam te beschermen tegen infecties, en ijzer is een belangrijke factor bij de productie van rode bloedcellen.

De gecombineerde voedingsvoordelen van hennepzaadolie spelen een belangrijke rol bij het behoud van een gezond immuunsysteem door ontstekingen te verminderen en een sterke immuunafweer te bevorderen.

 

2. Hennepolie bevordert de gezondheid van het hart

Studies hebben aangetoond dat het consumeren van hennepzaad effectief kan zijn voor het behoud van een gezond hart door het verlagen van het risico op hart- en vaatziekten.

Hennep bevat aanzienlijke hoeveelheden arginine, een aminozuur. Wanneer arginine wordt geconsumeerd, produceert het stikstofmonoxide, dat de bloeddruk verlaagt voor een betere gezondheid van het hart.

 

3. Huidproblemen aanpakken met hennepolie

Hennepolie is rijk aan omega 3- en omega 6-rijke vetzuren, evenals vitamine E, wat bijdraagt aan de algehele gezondheid en elasticiteit van de huid. Wanneer het op de huid wordt aangebracht, kan hennepzaadolie droogheid en jeuk verlichten.

Studies hebben aangetoond dat hennepolie doeltreffend kan zijn bij de behandeling van huidaandoeningen zoals eczeem en psoriasis, alsook bij ontstekingsziekten van de huid zoals acne en dermatitis.

 

4. Hennepolie voor pijnverlichting en stressbeheersing

Als nauwe verwant van cannabis heeft hennepolie kalmerende eigenschappen waarvan is aangetoond dat het effectief is als natuurlijke oplossing om stress en angst te helpen beheersen. Hennep is ook rijk aan kalmerende eigenschappen. Sommige studies hebben aangetoond dat hennepzaadolie effectief kan zijn als natuurlijke pijnbestrijding.

Pijn wordt vaak geassocieerd met hoge niveaus van stress en spanning, wat verder kan bijdragen aan aanhoudende pijn. Stressbeheersing en pijnbestrijding werken samen, waardoor de ontspannende en verzachtende eigenschappen van hennepolie tegelijkertijd worden benut.

Wanneer stress wordt verlicht, wordt pijn vaak minder. Wanneer de pijn wordt verlicht, nemen de stressniveaus op natuurlijke wijze af.

Bij Mindscopic hebben we zorgvuldig een product ontwikkeld om alledaagse spanningen, pijntjes en kwaaltjes te beheersen. Ons product is speciaal samengesteld met hennepzaadolie en andere krachtige ingrediënten, om effectieve, natuurlijke verlichting te bieden. Bezoek onze productpagina’s voor meer informatie.

 

5. Hennepolie bevordert een gezonde spijsvertering

Hennep is rijk aan plantaardige voedingsvezels die de spijsvertering bevorderen. Het staat ook bekend om zijn ontstekingsremmende eigenschappen, en is rijk aan gezonde onverzadigde vetten.

Studies hebben aangetoond dat hennepzaadolie het risico op inflammatoire darmziekten kan verminderen, en effectief kan zijn bij het voorkomen van pijnlijke laesies of bloedingen in de darm.

 

Hennepzaadolie is een voedzame, eiwitrijke bron van essentiële aminozuren en vetzuren. Het hoge gehalte aan vezels, eiwitten en gezonde onverzadigde vetten in hennepzaadolie maakt het ideaal als plantaardige oliesupplement bij het koken. De zaden kunnen rauw worden geconsumeerd, of geroosterd, en hennepolie kan direct op de droge huid worden aangebracht.

Studies hebben aangetoond dat hennepzaadolie de gezondheid van hart en spijsvertering kan bevorderen, en effectief kan zijn bij de behandeling en beheersing van chronische pijn en angst, zonder de high die wordt geassocieerd met THC en andere varianten van de cannabisplant.