AWARD WINNING NUTRITION 100% GELD TERUG GARANTIE GECERTIFICEERDE INGREDIENTEN
Review 4.1 / 5
Worstel je met sociale angst?
9 mei 2022 [email protected]
Worstel je met sociale angst? Hoe Nootropics kunnen helpen

Worstel je met sociale angst? Hoe Nootropics kunnen helpen

Nu het weer warmer wordt en veel mensen enthousiast zijn om weer eens samen tijd door te brengen, betekent dit dat er steeds meer sociale bijeenkomsten worden gepland. Uitnodigingen voor barbecues, afstudeerfeestjes en dergelijke zijn iets waar velen naar uitkijken. Maar worstel je met sociale angst? Het idee alleen al om uit te stappen met andere mensen ontmoedigend lijken of in sommige gevallen zelfs behoorlijk angstaanjagend.

Wist je dat sociale angst een van de meest voorkomende geestelijke gezondheidsproblemen is? Ongeveer 7% van alle volwassenen heeft  sociale angst, waarbij de symptomen zich meestal al in de kindertijd openbaren en doorwerken tot in de volwassenheid. Als dit iets is waar je mee worstelt, weet dan dat je niet alleen bent.

WAT IS SOCIALE ANGST?

Sociale angststoornis is een angststoornis waarbij men een extreme angst of bezorgdheid heeft in verschillende sociale settings. Typisch, vallen de meeste mensen in één van de twee categorieën:

Niet-gegeneraliseerde sociale angst:

Wanneer iemand dit type heeft, is hij doorgaans alleen angstig of angstig in zeer specifieke sociale situaties.

Gegeneraliseerde sociale angst:

Dit is wanneer iemand angstig of angstig is in elke en alle sociale situaties.

Als iemand een sociale angststoornis heeft, is dat misschien niet altijd even duidelijk voor anderen. Vaker wel dan niet internaliseren ze hun angsten en emoties omdat ze te bang zijn om ze te uiten.

Als je denkt dat jij of een dierbare sociale angst heeft, zijn er een paar tekenen en symptomen waar je op kunt letten:

  • Angst voor spreken in het openbaar
  • Schuldgevoelens of schaamte
  • Constante, knagende angst om beoordeeld of bekritiseerd te worden door anderen
  • Verhoogde of verhoogde hartslag
  • Extreem stil zijn bij anderen

Hoewel dit geen volledige lijst is, kan het als basis dienen om iets meer te begrijpen over sociale angst.

EEN CHEMISCHE ONEVENWICHTIGHEID

Veel mensen met sociale angst denken dat het hun schuld is en beginnen daardoor problemen met hun zelfvertrouwen te krijgen. Ze kunnen zelfs geloven dat het iets is dat ze verkeerd hebben gedaan, of dat ze niet over de nodige vaardigheden beschikken om een goed functionerend sociaal leven te leiden. In de meeste gevallen is dat niet het geval. In feite ontstaat bij de meerderheid van de mensen met sociale angst het probleem door een chemische onevenwichtigheid in de hersenen.

NOOTROPICA TEGEN ANGST

Dus hoe kunnen nootropics helpen bij angst? Als het op nootropica aankomt, is het hun taak om iets te verhogen of te verlagen om de perfecte balans te bereiken.

Wanneer we een verhoogd niveau van noradrenaline in ons lichaam hebben, is dat het moment waarop we typisch te maken krijgen met de ‘vlucht of vecht’-reactie. Hierdoor voelen we ons angstig, rusteloos en voortdurend op onze hoede. Het is gemakkelijk te begrijpen waarom dit deelname in een sociale omgeving zou belemmeren.

Als je ooit enige tijd op de app TikTok hebt doorgebracht, heb je waarschijnlijk de sound bite ‘spare serotonin please’ gehoord in combinatie met beelden van schattige, schattige dieren die schattige dierendingen doen. Dit brengt een vredig, sereen gevoel teweeg, precies zoals het geluid suggereert. Serotonine is belangrijk om je kalm te voelen, omdat het ook helpt bij het reguleren van de noradrenaline-spiegel.

Wanneer je op zoek bent naar de beste nootropica tegen angst, zijn hier enkele van de ingrediënten die je moet overwegen:

Ashwagandha

Ashwagandha is een kruid dat al eeuwenlang bestaat, afkomstig uit India, het Midden-Oosten en verschillende delen van Afrika. Het wordt al lang gebruikt vanwege zijn geneeskrachtige eigenschappen en zijn vermogen om lichaam en geest op hun gemak te stellen. Zelfs als het alleen wordt genomen, kan het geweldig zijn om de concentratie te verhogen, vermoeidheid te bestrijden, energie te herstellen en ja, zelfs om te helpen bij angst. Voor iemand met sociale angst kan deze nootropic een spelwisselaar zijn en daarom zijn we er trots op te kunnen zeggen dat het een van de primaire ingrediënten in onze  Moodmaster™ is!

L-Theanine

Dit specifieke ingrediënt is beroemd omdat het voornamelijk aanwezig is in groene thee. Het is een aminozuur dat helpt om alfa hersengolven te verhogen. Deze hersengolven helpen om een gevoel van wakkerheid en helderheid teweeg te brengen, een beetje zoals wanneer je mediteert! Het hebben van een heldere geest is essentieel voor het bestrijden van angst van welke aard dan ook.

Hoewel groene thee een goede bron van L-Theanine is, is het moeilijk om een nuttige dosis te krijgen van alleen de thee. Daarom moet je het nemen als een nootropics supplement! L-Theanine is een van de geweldige, volledig natuurlijke ingrediënten onze producten zoals CLEAR FOCUS™.

CONCLUSIE

Elke persoon met sociale angst heeft een unieke ervaring met de stoornis. Sommigen hebben slechts milde tot matige symptomen, terwijl het bij anderen alleen kan komen en gaan wanneer ze met bepaalde scenario’s worden geconfronteerd. Als je worstelt met geestelijke gezondheidsproblemen, is het het beste om met je arts of een geestelijke gezondheidsdeskundige te praten.

Dat gezegd hebbende, voor een volledig natuurlijke remedie, probeer de verschillende producten van MINDSCOPIC™ eens!