AWARD WINNING NUTRITION 100% GELD TERUG GARANTIE GECERTIFICEERDE INGREDIENTEN
Review 4.1 / 5
Tips en tricks om de feestdagen door te komen
22 december 2021 [email protected]
Slaap en rust

Tips en tricks om de feestdagen door te komen

Het is bijna niet te geloven dat het al december is, en terwijl het jaar ten einde loopt is de feestelijke opwinding voelbaar. We weten dat je door de drukte van de feestdagen moeite kunt hebben om een goede nachtrust te krijgen. Daarom heebben wij bij MINDSCOPIC® een aantal tips en tricks voor je verzameld om de feestdagen met veel rust en energie door te komen.

Gezond eten en tijdschema

Tijdens de feestdagen hebben we allemaal de neiging om ons “iets” meer te eten dan gewoonlijk (maar daar gaat het in deze tijd van het jaar nu eenmaal om!). Probeer evenwicht te houden door van maandag tot en met vrijdag (als het kan) een gezond voedingspatroon aan te houden.

Voordelen van buiten zijn

Hoewel de koude temperaturen van de winter ons misschien zin geven om ons op de bank of in bed te nestelen, zijn er eindeloos veel voordelen aan naar buiten gaan. Door in contact te zijn met de natuur voelen we ons echt beter. Onderzoekers hebben ontdekten dat buiten zijn in steden en het zien van bomen, het horen van vogelgezang, het zien van de blauwe lucht en het gevoel in contact te zijn met de natuur ons gevoel van welzijn verhoogt. Regelmatig in contact zijn met de natuur helpt om ons geluksniveau te verhogen. Bovendien roept het opgaan in de beelden en geluiden van de natuur gevoelens van kalmte op, zodat het een ideale tonic is om ons te helpen ontspannen aan het einde van een drukke dag of week.

Lichaamsbeweging voor het slapen gaan

Lichaamsbeweging houdt je overdag energiek, maar is ook essentieel voor een goede nachtrust. Omdat kinderen van nature actiever zijn dan volwassenen, kun je samen met jouw kinderen buiten spelen. Je kunt ook een paar verschillende sporten kiezen en er een familiewedstrijd van maken.

Ontspannende activiteiten

De feestperiode kan om verschillende redenen een stressvolle tijd zijn, waardoor je slaappatroon niet meer synchroon loopt en je geest in beslag wordt genomen door eindeloze to-do-lijstjes. Zorg ervoor dat je de tijd neemt om te ontspannen en tot rust te komen. Een knus en comfortabel gevoel is een must voor het slapengaan. Geniet van de kerstversieringen en kerstsfeer, voordat je ze weer moet opruimen.

Slaaproutine

We weten dat het soms lastig is om de kinderen in slaap te krijgen, maar hoewel het belangrijk is voor kinderen om een vaste routine te hebben en genoeg te slapen, is het ook belangrijk voor jou. Als je moeite hebt om de kinderen in bed te krijgen, probeer dan een avondactiviteit te bedenken die jullie samen kunnen doen om ze te kalmeren en klaar te maken voor bed. In plaats van ze ’s avonds een kort verhaaltje voor te lezen, kun je een langer kinderboek uitkiezen en ze elke avond een hoofdstuk voorlezen. Omdat het verhaal doorgaat, zullen ze waarschijnlijk opgewonden raken om het volgende hoofdstuk te horen en zullen ze uitkijken naar die tijd samen voordat ze gaan slapen. Wat je eigen slaapschema betreft, daag jezelf uit om een uur of twee nadat de kinderen zijn gaan slapen, te gaan slapen. Kies een tijdschema en kijk elke avond, nadat je de kinderen in slaap hebt gebracht, op de klok en begin je eigen proces om je te ontspannen. Misschien leest je een boek, neem je een bad of mediteer je even in bed. Dit kan ook het perfecte moment zijn om de telefoons en elektronica weg te leggen en te wennen aan uw gezonde slaapgewoonten!

Goede ochtendgewoonten

Een vaste ochtend- en bedtijdroutine kan kinderen helpen zich meer op hun gemak te voelen, hun stressniveau te verlagen en hun slaapgewoonten te verbeteren. Probeer de kinderen elke ochtend op hetzelfde tijdstip wakker te maken en eenzelfde patroon te volgen bij het klaarmaken. Misschien ontbijten ze eerst en maken ze zich dan klaar, misschien luisteren jullie in de auto naar de radio, zorg er gewoon voor dat alles consistent blijft.

Met deze tips en tricks om de feestdagen door te komen ben je zeker dat je een goede nachtrust zult hebben en volledig kunt genieten van je tijd samen met je dierbaren.