AWARD WINNING NUTRITION 100% GELD TERUG GARANTIE GECERTIFICEERDE INGREDIENTEN
Review 4.1 / 5
3 manieren om je focus en concentratie te verbeteren
22 december 2021 [email protected]
Focus en concentratie

3 manieren om je focus en concentratie te verbeteren

Of we nu werken aan een deadline, een project of studeren voor een belangrijk examen, gefocust en geconcentreerd blijven is iets waar we allemaal naar streven. Maar het is niet altijd gemakkelijk. Van kleine afleidingen zoals telefoontjes of sms’jes, tot grotere afleidingen zoals een mooie zonnige dag, hoe kunnen we onszelf trainen om te stoppen met uitstellen, onze tijd verstandig te beheren en daadwerkelijk geconcentreerd te blijven op een taak?

Hier zijn enkele top tips om je te helpen met je focus, concentratie en mentale energie.

1. Natuurlijke cognitieve versterkers

Hoewel het verbeteren van onze concentratie niet zo eenvoudig is als het omzetten van een schakelaar in onze hersenen, is het goede nieuws dat er manieren zijn waarop we onze hersenen kunnen trainen en onze cognitieve functie op natuurlijke wijze kunnen verbeteren.

Eet goed en sla geen maaltijden over, vooral het ontbijt niet. Goede voeding voedt zowel je hersenen als je lichaam. Voedingsmiddelen met omega-3 vetzuren, zoals vette vis, antioxidanten in blauwe bessen, vitamin B3 in zuivelproducten, vitamin B12 in gedroogd zeewier , flavonoïden in pure chocolade, vitamine E in noten, en zink, ijzer en magnesium in pompoenpitten zijn voorbeelden van voedingsstoffen en voedingsmiddelen die ons geheugen, onze focus en onze cognitieve functie na verloop van tijd kunnen helpen verbeteren.

Zorg er ook voor dat je gehydrateerd blijft, want je hersenen kunnen alleen optimaal functioneren als ze gehydrateerd zijn. Wanneer we in een staat van stress verkeren, verwacht ons lichaam een fysieke reactie – vechten of vluchten. Lichaamsbeweging, zoals een korte wandeling in het park, een bezoek aan de sportschool of gewoon wat rekoefeningen, is de beste manier om je stress te verbranden, kalm en gelukkig te blijven en je aandacht terug te krijgen.

Als je nog nooit hebt geprobeerd te mediteren, is dit het perfecte moment om te beginnen! Het kan veel voordelen bieden, waaronder een betere concentratie, focus, stemming en kan helpen bij het beheersen van stressniveaus. Beginnen met meditatie kan soms een beetje intimiderend zijn, maar er zijn genoeg snelle geleide meditatievideo’s op YouTube om je op weg te helpen.

Tot slot, als je hersenen een beetje wazig beginnen te worden of je merkt dat je naar je telefoon grijpt of uren naar een muur staart, probeer dan je bureau te verlaten, al is het maar voor een paar minuten. Een snelle wandeling door de natuur kan ook een geweldige manier zijn om wat stress te verlichten en je energie weer op te laden voordat je weer aan het werk gaat.

2. Behoud je focus

Hoewel we soms het gevoel hebben dat we gedurende korte perioden veel energie in ons werk kunnen stoppen, wordt het een beetje lastiger als we langer moeten werken of studeren. Onze focus gedurende de dag behouden is een beetje zoals het verhaal van de schildpad en de haas. We willen ervoor zorgen dat we duurzaam werken, zodat we onze energie en onze focus de hele dag lang kunnen maximaliseren.

Ten eerste, zorg ervoor dat je technologie, televisie of sociale media vermijdt wanneer je studeert of werkt. Houd je studeerkamer schoon en overzichtelijk om afleiding te voorkomen.

Het is belangrijk om je werk te plannen. Maak een evenwichtige en realistische planning en houd je daaraan. Langdurig werken of studeren zal u op de lange termijn niet ten goede komen, aangezien menselijke hersenen slechts 90 minuten aan één stuk geconcentreerd kunnen blijven. Neem regelmatig pauzes en plan tijd in om de dingen te doen die u leuk vindt. Wees er ook van bewust wanneer je het beste werkt; sommige mensen werken het liefst vroeg in de ochtend en anderen blijven liever laat op. Wanneer ben jij het meest productief?

3. Slaap en stress

Concentratie is de hoeveelheid mentale inspanning en energie die je steekt in iets waar je aan werkt en kan gemakkelijk worden beïnvloed door, en bijdragen aan, onze slaap- en stresscyclus. Als je merkt dat je gestrest bent, gun jezelf dan een pauze om wat tijd door te brengen met jouw familie of vrienden. Wat sociale interactie zal je gedachten even afleiden van je werk of je revisie en je een mentale pauze geven. Je kunt dan weer energiek en geconcentreerd aan het werk gaan.

Slaap is zo belangrijk om een goede mentale en fysieke gezondheid te behouden, stress te verminderen en ons vermogen om ons de volgende dag te concentreren te verbeteren. Het is de genezer van de natuur; de kans voor je hersenen en lichaam om zich te herstellen van de stress van de dag en om te bouwen en te ontwikkelen voor de toekomst. Zorg voor een goede slaaphygiëne voordat je naar bed gaat.

Hoewel de verleiding groot is om tot diep in de nacht te werken of te studeren, zal dit de kwaliteit van jouw slaap alleen maar aantasten en jouw stressniveau verhogen, met als gevolg minder energie en productiviteit de volgende dag. Met SLEEP WEL SPRAY™ val je gemakkelijker in slaap en ben je de volgende dag voledig uitgerust.

Hier zijn wat tips om een gezonde bedtijdroutine op te zetten:

  • Zet alle elektronische apparaten minstens een uur voor het slapengaan uit
  • Neem elke avond 5-10 minuten de tijd om te mediteren of ademhalingsoefeningen te doen
  • Schrijf een uur of langer voor het slapengaan een to-do-lijstje voor de volgende dag, leg het weg en kijk er pas de volgende dag naar. Zeg tegen uzelf dat alles wat je moet doen morgenochtend kan worden gedaan en probeer het voorlopig los te laten.
  • Eet een gezonde, evenwichtige maaltijd.
  • Hoewel die koffie om 14.00 uur misschien verleidelijk is, probeer die te vermijden en neem in plaats daarvan een cafeïnevrije koffie of een kruidenthee.
  • Vermijd alcohol.
  • Creëer een ontspannende slaapomgeving door de lichten te dimmen, kaarsen aan te steken, de gordijnen dicht te doen en misschien zelfs rustgevende muziek te draaien.

Je kunt ook altijd onze PERFORMANCE PACKAGE gebruiken tijdens periodes met een hogere werkdruk dan normaal.