AWARD WINNING NUTRITION 100% GELD TERUG GARANTIE GECERTIFICEERDE INGREDIENTEN
Review 4.1 / 5
7 Wellness gewoonten voor in de ochtend
23 maart 2022 [email protected]
7 Wellness gewoonten voor in de ochtend

7 Wellness gewoonten voor in de ochtend

Hoe we elke ochtend beginnen zet de toon voor de rest van onze dag. Als je gaat zitten en praat met een succesvol persoon, of dat nu een vriend, mentor of zelfs een collega is, zul je waarschijnlijk te weten komen dat ze een zeer gestructureerde en vaste ochtendroutine en gewoonte hebben die ze altijd tot op de letter volgen. Er kunnen dingen zijn die ze elke dag doen die hen helpen zich meer georganiseerd en opgemaakt te voelen, zoals mediteren en een gezond ontbijt eten. Misschien nemen ze zelfs een supplement van nootropics poeder of sprays in de mix.

Als je succesvoller wilt zijn en jouw doelen wilt bereiken, is het aannemen van enkele van deze welzijnsgewoonten een goede plek om te beginnen. Lees verder om te weten te komen welke zeven we jou aanraden om te proberen jouw lichaam, geest en ziel te verbeteren!

GEWOONTE #1: ‘S MORGENS VROEG ZONLICHT

Er is een grap die zegt dat mensen eigenlijk kamerplanten zijn met meer gecompliceerde emoties, en als je het uitleest, zit er een kern van waarheid in die humor. Geloof het of niet, net als planten hebben we zonlicht nodig om te gedijen en ons op ons best te voelen. Zonlicht zit vol met vitamine D, die onze energie kan aanvullen en ons een fris gevoel kan geven. Er is tenslotte een reden waarom een positieve instelling vaak een ‘zonnig humeur’ wordt genoemd. Als je met de zon opstaat en wat tijd op jouw terras doorbrengt, zal dat jouw humeur zeker een boost geven.

Niet alleen dat, maar de zon dicteert onze circadiane ritmes, dat is het natuurlijke systeem in het lichaam dat ons ertoe aanzet ’s nachts te slapen en overdag wakker te zijn. Het circadiaans ritme is lichtgevoelig, wat betekent dat als de zon opkomt, ons lichaam wakker wordt gemaakt. Nadat de zon is ondergegaan, geeft ons lichaam melatonine af. Dit is een van de redenen waarom de gemiddelde nachtdienstmedewerker investeert in verduisterende gordijnen.

GEWOONTE #2: DOE EEN ADEMHALINGSOEFENING

Een ademhalingsoefening kan een geweldige manier zijn om je te helpen op een natuurlijke manier wakker te worden en alerter te zijn, door de tijd te nemen om je te concentreren op het simpele duwen en trekken van zuurstof door je longen. Het hoeft geen lange routine te zijn, maar zelfs 5-10 minuten per ochtend kan je al helpen om je meer geaard te voelen en klaar om de dag aan te pakken.

Wakker worden met je wekker en op het allerlaatste moment je kleren aangooien om de deur uit te gaan, zorgt ervoor dat je verward en gedesoriënteerd bent, waardoor de toon voor de dag chaotisch en rommelig wordt. Normaal gesproken noemen mensen die succes hebben hun leven niet hectisch!

GEWOONTE 3: VISUALISEER DE DAG (MEDITATIE)

Meditatie als welzijnspraktijk bestaat al eeuwen en heeft zelfs de wetenschap om het te ondersteunen. Het is aangetoond dat meditatie helpt om cognitieve functies, zoals concentratie en stemming, te verbeteren. Velen hebben zelfs aangegeven zich beter te voelen in prosociale aspecten, zoals meer empathie en begrip.

Je hoeft geen goeroe te zijn om meditatie te beoefenen! Zelfs 10 minuten van je ochtend nemen kan al voor drastische verbeteringen zorgen. Dit zou ook een goed iets zijn om te koppelen aan de ademhalingsoefeningen die hierboven zijn genoemd. Een gerichte ademhaling helpt je om geconcentreerd te blijven tijdens je meditatie.

GEWOONTE #4: GEEF JOUW LICHAAM DE JUISTE BRANDSTOF

Je zou niet aan een road trip beginnen met een lege benzinetank, dus begin je dag ook niet op dezelfde manier. Zorg er in plaats daarvan voor dat je de juiste voeding binnenkrijgt om de dag te beginnen. Richt je op voedingsmiddelen die je lichaam helpen zich gezonder te voelen en je echt klaar te maken om de dag te beginnen.

GEWOONTE #5: HYDRATEREN

Elk levend organisme op deze planeet heeft water nodig. Het wordt aanbevolen dat we elke dag ongeveer 8 glazen water drinken, of ongeveer 64 ounces. Dit kan variëren afhankelijk van iemands activiteitenniveau, gewicht en lengte, evenals leeftijd, maar 64 ounces water is de vrij standaard regel. Als we niet genoeg water drinken, voelen we ons uitgedroogd, lusteloos en uitgeput. Water helpt om onze organen optimaal te laten functioneren. Begin elke dag met een glas water van 8 ounce, zelfs voordat je je ochtendkoffie hebt aangeraakt.

Als je moeite hebt om gehydrateerd te blijven, probeer dan te investeren in een leuke, herbruikbare waterfles of zet een tijd op je telefoon om elk uur een glas water te drinken.

GEWOONTE #6: KOM IN BEWEGING

Lichaamsbeweging is een van de beste dingen die je voor jezelf en je lichaam kunt doen. Zelfs vier keer per week 20-30 minuten bewegen kan je gezondheid drastisch verbeteren, waardoor je je beter voelt, meer energie hebt, en zelfs je levensduur kan verlengen. De meest succesvolle mensen sporten echter ’s ochtends, nog voordat ze naar kantoor gaan. Begin jouw dag door in beweging te komen! Loop op de loopband, doe wat rekoefeningen, til gewichten op: welke vorm van lichaamsbeweging die je ook leuk vindt, je kunt het gemakkelijker in jouw routine inpassen. Hierdoor gaat je bloed stromen en voel je je alerter en meer gefocust als je de dag doorgaat.

GEWOONTE #7: PROBEER MINDSCOPIC®

Als je jezelf echt een voorsprong op de concurrentie wilt geven, voeg dan de PERFORM PACKAGE toe aan jouw dagelijkse routine. Ons product is organisch, volledig natuurlijk en bevat een scala aan gezonde ingrediënten, evenals andere essentiële vitaminen en mineralen die je nodig hebt om je op je ultieme best te voelen. Met de 7 Wellness gewoonten voor in de ochtend en onze producten kun je meer focus en betere slaap routines ontwikkelen.