AWARD WINNING NUTRITION 100% GELD TERUG GARANTIE GECERTIFICEERDE INGREDIENTEN
Review 4.1 / 5
Hoe uit een dipje te komen?
25 maart 2022 [email protected]
Hoe uit een dipje te komen

Hoe uit een dipje te komen?

Hoe uit een dipje te komen. Slumps of een dipje komen in vele vormen, van een willekeurig slecht humeur tot de middag dip waar je elke dag tegenop ziet. Misschien ben je een creatief type, en zit je vast op een project. Elk van deze inzinkingen kan verholpen worden met de juiste instelling, al kan het wat tijd en moeite kosten.

1. Bepaal je mindset.

Je mindset of houding is een belangrijk onderdeel van je stemming. Dat wil zeggen dat je de situatie waarin je je bevindt niet altijd kunt veranderen, maar je kunt wel veranderen hoe je erop reageert. Je moet beginnen met het identificeren van wat je op dit moment voelt. Bijvoorbeeld, misschien had je een slecht sollicitatiegesprek voor een baan. Je kunt je gevoelens identificeren als verdrietig of boos, afhankelijk van wat je voelt. Als je stress hebt over veel verschillende dingen, neem dan de tijd om op te schrijven wat je bezighoudt. Identificeer in deze lijst zowel waar je controle over hebt als waar je geen controle over hebt.

2. Zoek naar het positieve.

Als je in een slechte bui bent, kijk je waarschijnlijk alleen naar wat er fout ging. Maar als je het positieve in de situatie kunt vinden, help je je stemming te veranderen. Deze stap kan zo simpel zijn als het zoeken naar de dingen in je leven waar je dankbaar voor bent of het zoeken naar waar je dankbaar voor kunt zijn, zelfs in een situatie waarvan je denkt dat die niet geweldig is. Als je de neiging hebt om veel te klagen, bedenk dan alternatieve, positievere dingen die je op dat moment tegen jezelf kunt zeggen.

3. Ga in het zonlicht.

Zonlicht kan je stemming op natuurlijke wijze verbeteren, vooral na verloop van tijd. Als je in een donkere omgeving werkt of de hele dag in huis blijft, probeer dan wat tijd buiten door te brengen. Als je niet buiten kunt komen, probeer dan de ramen open te zetten om het licht binnen te laten. Als je in een gebied woont dat in de winter donkerder is, kun je proberen een lamp aan te schaffen die bedoeld is om dezelfde voordelen te bieden als zonlicht.

4. Ga een eindje wandelen.

Lichaamsbeweging is een natuurlijke stemmingsverbeteraar. Als je sport, laat je lichaam stemmingsopwekkende-endorfines in je bloedbaan vrij. Zelfs als je niet elke dag tijd hebt voor een workout van een uur, kan het ook helpen om lichaamsbeweging aan je routine toe te voegen. Neem bijvoorbeeld de trap in plaats van de lift als je kunt, of parkeer wat verder weg als je naar de winkel gaat. Een wandeling maken is een geweldige zelfzorgstrategie.

5. Geniet van tijd met andere mensen.

Eropuit gaan en tijd doorbrengen met mensen die je leuk  vindt, kan je humeur ook een boost geven. Als je niet veel vrienden hebt, probeer dan lid te worden van een club die zich richt op een hobby waar je van houdt. Probeer via sociale media contact te leggen met mensen op internet, met wie je vervolgens in het echt kunt afspreken. Je kunt ook mensen ontmoeten op sociale evenementen zoals open mic-avonden in je plaatselijke coffeeshop.

6. Speel wat vrolijke muziek.

Kies muziek waar je altijd energie van krijgt. Zet het in een afspeellijst, en blaas het door je kamer of huis. Wat tijd doorbrengen met het luisteren naar muziek waar je blij van wordt kan je stemming oppeppen. Als je niet kunt beslissen waar je naar moet luisteren, hebben veel sociale muzieksites afspeellijsten gemaakt door gebruikers voor bepaalde stemmingen. Je zou bijvoorbeeld een lijst kunnen vinden die bedoeld is om je energie te geven of je gelukkiger te maken.

7. Ga op zoek naar dingen die je interesseren.

Als je in een slechte bui bent, probeer je dan bezig te houden met iets dat je interesseert. Iets nieuws leren, wat je creativiteit en interesse aanwakkert, kan helpen je humeur op te peppen. Een plek om ideeën te verkennen is je plaatselijke bibliotheken. Probeer boeken uit te zoeken over onderwerpen waar je van houdt.

 

In de blogs van MINDSCOPIC® kun je nog vele andere nuttige tips en tricks terug vinden over alledaagse zaken.