AWARD WINNING NUTRITION 100% GELD TERUG GARANTIE GECERTIFICEERDE INGREDIENTEN
Review 4.1 / 5
De voordelen van Hennep olie
10 maart 2022 [email protected]
De voordelen van Hennep olie

De voordelen van Hennep olie

Hennepolie kan verwijzen naar een full-spectrum olie van de Cannabis sativa plant of naar hennepzaadolie, dat is olie die afkomstig is van alleen de zaden van de hennepplant.

Hennepzaadolie is afkomstig van de kleine zaden van de Cannabis sativa plant. De zaden bevatten niet dezelfde hoeveelheden verbindingen als de plant zelf, maar ze hebben nog steeds een rijk profiel aan voedingsstoffen, vetzuren en nuttige bioactieve verbindingen.

Hennepolie met een volledig spectrum dat ook plantaardig materiaal bevat, kan andere effectieve verbindingen toevoegen, die kunnen helpen bij bepaalde gezondheidsproblemen, zoals ontstekingen.

Gezondheid van de huid

Hennepolie bevat vetzuren die de gezondheid van de huid ten goede kunnen komen.
De olie uit het hennepzaad is zeer voedzaam en kan bijzonder nuttig zijn voor de huid.

De vitaminen en vetzuren in deze olie kunnen helpen de huid gezond te houden en puistjes te voorkomen.

De overvloed aan vetzuren kan de olie een uitstekende keuze maken voor het voeden van de huid en het beschermen tegen ontstekingen, oxidatie en andere oorzaken van veroudering.

Hennepzaadolie verstrekt de huid en haar en is zo beter in staat stelt om infecties te weerstaan. Hennepzaadolie kan een nuttige behandeling zijn voor een reeks huidproblemen, waaronder:

  • eczeem
  • dermatitis
  • psoriasis
  • spataders eczeem
  • lichen planus, een inflammatoire huidaandoening
  • acne rosacea

Deze voordelen van Hennep olie zijn te danken aan de grote hoeveelheid heilzame vetten en andere nuttige bestanddelen.

Gezondheid van de hersenen

Het vetzuurgehalte van hennepzaadolie kan ook goed zijn voor de hersenen, die veel gezonde vetten nodig hebben om te kunnen functioneren. Hennepzaadolie is ook rijk aan andere verbindingen die kunnen helpen de hersenen te beschermen.

Uit een recente studie bleek dat een hennepzaadextract met deze actieve bestanddelen de hersenen kon helpen beschermen tegen ontstekingen. De auteurs merken op dat hennepzaadolie polyfenolen bevat, die een rol kunnen spelen bij de bescherming van de hersenen.

Hoewel deze eerste resultaten er veelbelovend uitzien, moeten wetenschappers studies bij mensen uitvoeren om de voordelen van deze olie te bevestigen.

Gezondheid van het hart

Het uitgebreide voedingsstoffenprofiel van hennepzaadolie betekent dat het ook goed kan zijn voor het hart. Echter, veel van de informatie die momenteel beschikbaar is, is afkomstig van oudere studies dat gebruik maakt van diermodellen.

Een oudere studie in het tijdschrift Nutrition & Metabolism belicht het voedingsprofiel van hennepzaad en merkt op dat het een positief effect zou kunnen hebben op verschillende gezondheidsproblemen, zoals hoge bloeddruk, atherosclerose en cholesterolgehalte.

Afleiding en toekomstig onderzoek

Het onderzoek naar hennepolie is nog relatief nieuw. Vooral in plaatsen waar wetten onderzoekers er tot voor kort van weerhouden hebben om het potentieel van cannabisplanten te onderzoeken.

Naarmate CBD op steeds meer gebieden wordt gebruikt, kan het onderzoek naar de potentiële voordelen van hennepolie met een volledig spectrum zich uitbreiden. Als gevolg daarvan kunnen wetenschappers meer bewijs vinden om de potentiële voordelen van de plant te ondersteunen of zelfs nieuwe voordelen onthullen. In ieder geval ziet de toekomst van het onderzoek naar hennepolie er veelbelovend uit.

Het is essentieel om ervoor te zorgen dat hennepzaadolie afkomstig is van een betrouwbare fabrikant. De zaden en de olie moeten vrij zijn van plantaardig materiaal dat extra verbindingen kan toevoegen, zoals THC. Bij MINDSCOPIC® ben je zeker dat onze PURIFIED HEMP™ veilig en betrouwbaar is.