AWARD WINNING NUTRITION 100% GELD TERUG GARANTIE GECERTIFICEERDE INGREDIENTEN
Review 4.1 / 5
De beste nootropics voor studenten
21 september 2021 [email protected]
De beste nootropics voor studenten

De beste nootropics voor studenten

Wil je je academisch potentieel verbeteren met nootropics? Sommige nootropics zijn bijzonder geschikt voor studenten omdat ze de volgende cognitieve elementen kunnen helpen optimaliseren:

  • Focus – het vermogen om echt te kijken en te luisteren te midden van afleidingen of verveling.
  • Geheugen – het proces van leren tot het oproepen van nieuwe informatie.
  • Energie – zelfs mentaal hard werken vereist een efficiënt brandstofreservesysteem.
  • Stemming – een positieve instelling opent deuren, academisch en anderszins.
  • Motivatie – het potentieel van een gezonde geest wordt bereikt door motivatie.

Lees verder om meer te weten te komen over hoe nootropics studenten op al deze fronten kunnen verbeteren.

Nootropics in de academische wereld

In de moderne academische wereld is er een toename van het gebruik van cognitief versterkende pillen. Het onderwerp van nootropics in de klas kan enigszins delicaat zijn en vragen over ethiek, veiligheid en legaliteit rijzen regelmatig in discussies over verbetering van academische prestaties.

Om deze twijfels weg te nemen, moeten we twee veel voorkomende misvattingen over nootropics uit de weg ruimen:

  • Nootropics verhogen het I.Q. niet. Nootropics maken je niet slimmer, ze ontsluiten alleen je volledige potentieel.
  • Nootropics zijn niet onnatuurlijk

Nootropics optimaliseren de natuurlijke biopaden van de hersenen op dezelfde manier als gezonde sportvoeding de sportfysiologie van een atleet optimaliseert. De meeste nootropics die tegenwoordig op de markt zijn, zijn ofwel geëxtraheerd uit natuurlijke bronnen of de natuurlijke bron zelf. Het zal je misschien verbazen dat een van de populairste nootropische stacks die tegenwoordig door studenten wordt gebruikt, simpelweg cafeïne is in combinatie met L-theanine, een aminozuur uit groene thee. Lees hier de voordelen en het optimale gebruik van Cafeïne en L-theanine in een nootropische stack.

Welke nootropics zijn het beste om te studeren?

Natuurlijke nootropische supplementen zijn een van de gemakkelijkste en veiligste manieren om je studieprestaties te verbeteren. De juiste nootropics helpen je te concentreren op wat je studeert, je aandacht bij de les te houden en de hele dag energie te geven zodat je niet in slaap valt.

De nootropics die in dit artikel worden aanbevolen, zijn bij uitstek geschikt om te studeren en om leerstof in het geheugen op te slaan (bijv. Bacopa Monnieri). Om deze kennis vervolgens weer op te roepen tijdens een belangrijk examen of test (bijv. CDP-Choline). Een paar van de nootropics op deze lijst kunnen zelfs helpen angst te verminderen wanneer je je voorbereidt op een examen of afspraak (bijv. L-Theanine).

Let op: nootropics worden niet aanbevolen voor kinderen onder de 18 omdat je hersenen nog in ontwikkeling zijn.

CDP-Choline

CDP-Choline (of Citicoline) is een natuurlijk voorkomende cholinebron voor de synthese van acetylcholine. CDP-Choline bevordert de afgifte van dopamine, noradrenaline en serotonine in uw hersenen. CDP-Choline staat erom bekend dat het de cognitie en hersenfunctie verhoogt, de concentratie, focus en motivatie verbetert, en vermoeidheid vermindert. Bekijk ons artikel over de voordelen van CDP-Choline voor je geheugen en om je motivatie te verhogen.

De aanbevolen dosering van CDP-Choline voor studenten is 250 mg, tweemaal per dag. U kunt ook Alpha-GPC nemen als een alternatief voor Citicoline.

Rhodiola Rosea

Rhodiola Rosea kan de geest helpen te beschermen tegen stress en vermoeidheid. Rhodiola Rosea wordt vaak beschouwd als een van de meest effectieve natuurlijke prestatieverbeteraars. Rhodiola lijkt zich beter te kwalificeren als een remmer van slechte prestaties; voor een groot deel dankzij de remmende effecten van het kruid op het stresshormoon cortisol en vermoeidheid.

Hoewel is aangetoond dat een enkele dosis Rhodiola de mentale en fysieke prestaties tot 4-6 uur verhoogt, kan deze nootropische plant regelmatig worden geconsumeerd voor dagelijkse verbetering. Onderzoek heeft aangetoond dat Rhodiola Rosea met 3% Salidroside meer stimulerend werkt, terwijl Rhodiola Rosea Extract met 3% Rosavins meer kalmerend of ontspannend werkt. Welke Rhodiola Rosea het beste voor u zal werken hangt af van uw doelen.

Dosering van Rhodiola Rosea is 150 – 200 mg per dag.

Bacopa Monnieri

Bacopa Monnieri werd voor het eerst populair gemaakt in Medhya Rasayana, het oude Indiase Ayurvedische geneeskundige systeem.

De bacosiden A en B in Bacopa helpen de signaaloverdracht tussen neuronen in de hersenen te verbeteren. Hierdoor verbetert de aandacht, het geheugen en de focus van de student. Studies tonen aan dat Bacopa kan helpen de snelheid van visuele informatieverwerking te verhogen, de leersnelheid en geheugenconsolidatie te stimuleren, en angst te verminderen.

De aanbevolen dosering van Bacopa Monnieri extract (45% bacosiden) is 200 – 450 mg per dag. Hogere doses moeten worden verdeeld in kleinere doses met een interval van enkele uren.

Cafeïne

Het gebruiken van cafeïne met mate is een geweldig nootropic voor het studeren, omdat dit de reactietijd, alertheid, het geheugen en de stemming helpt te verbeteren. Cafeïne kan de waakzaamheid verhogen: in plaats van slaperig te worden, ben je alerter.

Volgens de Mayo Clinic lijkt 400 mg cafeïne per dag veilig te zijn voor de meeste gezonde volwassenen, wat ongeveer de hoeveelheid cafeïne is in vier kopjes koffie.

Om enkele van de bijwerkingen van het gebruik van cafeïne tegen te gaan raden we aan om het te ‘stapelen’ met L-Theanine. L-Theanine + cafeïne is een geweldige natuurlijk stimulerende nootropische stack (combinatie). Een studie uitgevoerd in het Verenigd Koninkrijk ontdekte dat bij het stapelen van L-Theanine met cafeïne, de meest effectieve dosering 50 mg cafeïne + 100 mg L-Theanine was.

L-Theanine

L-Theanine – een aminozuur dat voorkomt in groene thee verhoogt het GABA-, serotonine- en dopaminegehalte in de hersenen. Dit geeft een stimulerend en kalmerend effect en verbetert het leervermogen en het geheugen. L-Theanine bevordert ook alfa- en theta-hersengolven. Het bevorderen van alerte ontspanning en verlichting van het trauma van examens. Je kan kalm, ontspannen denken zonder gevoel van verdoving.

De aanbevolen dosering van L-Theanine voor studenten is 200 – 400 mg een- of tweemaal per dag.

Dus, ben je klaar voor de universiteit?

 

 

 

 

 

Studenten aan de hogeschool worden geconfronteerd met dynamische cognitieve eisen die hen hun hersencapaciteit ontnemen! Laat het jou dit jaar niet overkomen en overweeg de hierboven genoemde nootropics om je academische prestaties te verbeteren.

Deze natuurlijke supplementen verbeteren het leervermogen en tegelijkertijd de gezondheid van de hersenen – zonder de mogelijke bijwerkingen en risico’s van synthetische stimulerende middelen die veel andere studenten blijken te nemen.