AWARD WINNING NUTRITION 100% GELD TERUG GARANTIE GECERTIFICEERDE INGREDIENTEN
Review 4.1 / 5
L-Theanine en Cafeïne: de voordelen en het gebruik ervan
20 september 2021 [email protected]
L-Theanine

L-Theanine & Cafeïne: de voordelen en het optimale gebruik ervan

Een van de meest populaire en eenvoudige nootropische stack is Cafeïne gecombineerd met L-Theanine. Maar allereerst, wat is een nootropische stack?

Als je nootropics koopt, zul je ze vaak in ‘stacks’ aantreffen. Denk aan een ‘stack’ als iets vergelijkbaars met een multivitamine. Het is veel efficiënter om een multivitamine te nemen dan één enkele vitamine per keer, en op die manier zul je de meeste gezondheidsvoordelen zien. Hetzelfde geldt voor een stack nootropics. In plaats van één enkel nootropicum te nemen, kun je meerdere nootropics nemen, aangezien deze zorgvuldig zijn gecombineerd om hun voordelen te maximaliseren.

Een stack van cafeïne en L-theanine is een uitstekend voorbeeld van dit proces. Je neemt waarschijnlijk dagelijks cafeïne, of het nu in de vorm van koffie, thee of frisdrank is. Je mist echter een aantal van de beste voordelen door alleen cafeïne te consumeren. Door cafeïne te combineren met L-Theanine, zou je betere resultaten kunnen bereiken. Je zult later in dit artikel meer te weten komen over de interactie van deze twee krachtige stoffen.

Laten we ze eerst apart bekijken en vervolgens combineren in een geweldige stack:

  • L-Theanine is een aminozuur dat voorkomt in groene thee en verhoogt het GABA-, serotonine- en dopaminegehalte in de hersenen. Dit geeft een stimulerend en kalmerend effect en verbetert het leervermogen en het geheugen. L-Theanine bevordert ook alfa- en theta-hersengolven. Het bevorderen van alerte ontspanning en verlichting van het trauma van examens. Je kan kalm, ontspannen denken zonder verdoving. L-Theanine geeft thee zijn ontspannende, anti-stress werking. In deze geconcentreerde vorm creëert het een geconcentreerd anti-angst effect dat op zichzelf wordt gewaardeerd, en het wordt ook gebruikt om de scherpe kantjes van andere nootropische samenstellingen af te halen.

L-Theanine

 

  • Cafeïne is de meest gebruikte psychoactieve drug in de wereld. Met mate gebruikt is het een geweldig nootropicum voor studeren, omdat het de reactietijd, alertheid, het geheugen en de stemming helpt verbeteren. Cafeïne kan de waakzaamheid verhogen: in plaats van slaperig te worden, ben je alerter. Bovendien helpt cafeïne het reactievermogen, het geheugen en de stemming te verbeteren. Studies tonen aan dat chronische consumptie van cafeïne kan beschermen tegen het ontwikkelen van neurodegeneratieve ziekten zoals Alzheimer en Parkinson. Cafeïne verbetert de stemming binnen een uur na consumptie. Dit komt doordat het de dichtheid van GABA-receptoren verhoogt, dopamine versterkt en sommige serotonine-receptoren gevoeliger maakt.

Cafeïne

 

Caffeine en L-Theanine gecombineerd

Deze geweldige natuurlijke stimulerende nootropische stack zorgt voor een synergetisch effect om cognitie, motivatie en aandacht te bevorderen. L-Theanine wordt vaak ingenomen met een kop koffie in de vroege ochtend en vermindert de kriebels en angst van cafeïne, terwijl het de cognitieve voordelen versterkt en een heldere en lucide energie creëert. Het heeft een vergelijkbaar verzachtend en versterkend effect op Piracetam, Phenylpiracetam en Adrafinil.

Daarom, wanneer L-Theanine en Cafeïne worden gecombineerd is er een aanzienlijke verbetering van de alertheid en aandachtigheid voor de nodige taken en prestaties. Meer dan met cafeïne alleen. L-Theanine en Cafeïne hebben duidelijke gunstige effecten op het versterken van je aandacht, geheugen, en onderdrukking van afleiding.

Clear Focus van Mindscopic maakt gebruik van een unieke, wetenschappelijk onderbouwde stack waardoor de mentale helderheid wordt verbeterd en bijdraagt bij het functioneren van het geheugen, de leerprestaties en het concentratievermogen. Bestel hem nu!