AWARD WINNING NUTRITION 100% GELD TERUG GARANTIE GECERTIFICEERDE INGREDIENTEN
Review 4.1 / 5
Biohack je weg naar minder stress
17 mei 2021 frederique
Biohacking voor minder stress

Biohack je weg naar minder stress!

Slaapgebrek, de mind-gut connectie, dagelijkse blootstelling aan giftige stoffen en zelfs onze stress mindset zijn allemaal factoren die ons lichaam belasten, waardoor onze gezondheid, levensduur en geestelijk welzijn in gevaar komen. Het goede nieuws is dat er eenvoudige technieken zijn om de biologie van je lichaam te hacken, zodat je je op je best voelt. Hier zijn een paar van onze favoriete biohacks voor een stressvrij leven.

Ademhaling

Diepe en ritmische ademhaling helpt je om je gedachten te kalmeren, je hartslag te vertragen, en je autonome zenuwstelsel te reguleren. Een aanpak is om je ademhaling te vertragen tot 6 ademhalingen per minuut gedurende een paar minuten wanneer je je gestrest voelt. Dit betekent 5 seconden inademen en 5 seconden uitademen, ongeveer 5 minuten lang. Dit wordt “paced breathing” genoemd. Een variatie die ook het vasthouden van de ademhaling tussen inademing en uitademing omvat, is “box breathing”.

Adaptogenen

Adaptogenen zijn planten die ons helpen ons aan te passen en te herstellen van stress. Het nemen van een adaptogeen kan je de extra kracht en uithoudingsvermogen geven die nodig is om beter met stress om te gaan en te voorkomen dat je ziek of uitgeput raakt. Uitstekende adaptogenen zijn ashwagandha, zwarte gember, gulden wortel of rhodiola, zuidelijke ginseng,…

Mindscopic Moodmaster bevat adaptogenen en andere nutriënten die een gezondere stressrespons ondersteunen.

Dankbaarheid

Studies tonen aan dat positieve emoties – zoals ontzag en dankbaarheid – sterke gezondheidsvoordelen kunnen hebben, zoals het verminderen van chronische ontstekingen en het verlagen van schadelijke niveaus van stresshormonen. Een uitstekende manier om een dankbare geest te cultiveren is om elke dag te beginnen met het opschrijven van drie dingen waar we dankbaar voor zijn. Niet alleen verkrijg je een positievere instelling door het schrijven van een dagboek, maar je houdt er ook veel herinneringen aan over die je kunt herlezen om je beter de doen voelen.

Beweging

Wetenschappers hebben ontdekt dat regelmatige deelname aan aërobe lichaamsbewegingen de algemene spanningsniveaus kan verlagen, de stemming kan verhogen en stabiliseren, de slaap kan verbeteren en het gevoel van eigenwaarde kan vergroten. Er is maar een korte beweging nodig – drie minuten om precies te zijn – om je stemming te verbeteren, zei Kelly McGonigal, een gezondheidspsycholoog en docent aan de Stanford University wiens laatste boek “The Joy of Movement” is.

Kalmerende geluiden

Omgevingsgeluiden en achtergrondgeluiden vormen een belangrijk onderdeel van de stresspuzzel. Ontspannende muziek, zoals klassieke muziek, late Renaissancemuziek en jazz kunnen helpen bij stress, net als natuurgeluiden (bv. kabbelend water, vallende regen, bosgeluiden).