AWARD WINNING NUTRITION 100% GELD TERUG GARANTIE GECERTIFICEERDE INGREDIENTEN
Review 4.1 / 5
Bioperine
6 april 2021 frederique
Bioperine

Bioperine

De kans is groot dat je thuis zwarte peper hebt staan. Het is een ingredient dat je in vele soorten maaltijden terugvindt om het wat pittiger te maken. Het is ook een middel dat voordelen voor de gezondheid kan bieden. Dat komt omdat er Bioperine in te vinden is. Dit kan je ook wel kennen onder de naam Piperine. Er zijn geen verschillen, de ene is de naam van de stof en de andere is een merknaam. Ze betekenen echter hetzelfde.

Wat is het?

Nu wil je weten wat Bioperine is, natuurlijk. Het is het actieve ingrediënt in zwarte peper waar de pittige smaak vandaan komt. Zwarte peper werd dan ook al lang voordat hier meer over bekend was gezien als een middel om de gezondheid te bevorderen. Doktoren uit de oude tijden gebruikten het om maagpijn te behandelen Tegenwoordig is duidelijk wat de echte voordelen van bioperine zijn. Er zijn er meerdere het vermelden waard.

Bekijk ons product Clear Focus dat Bioperine bevat.

Opname van voedingsstoffen

Het belangrijkste voordeel van Bioperine is dat het eraan bijdraagt dat het lichaam voedingsstoffen gemakkelijker opneemt. Dit betekent dus dat je meer uit de voedingsstoffen haalt. Dit is voordelig voor je gezondheid. Bepaalde voedingsstoffen worden immers maar in beperkte mate benut door het lichaam. De rest raak je normal gesproken kwijt. Door Bioperine in te nemen, is het beter mogelijk om alles uit deze stoffen te halen. Dat geldt bijvoorbeeld voor vitamine A, C, B6, selenium en betacaroteen. Naast nog enkele andere stoffen die je hieruit kan halen.

Verbetering van het metabolisme

Een reden waarom je met Bioperine de voedingsstoffen beter opneemt is doordat het metabolisme verbeterd wordt. Dit komt doordat een proces waarbij je lichaamstemperatuur wordt opgevoerd door de verbranding van meer vetcellen in werking treedt. Het is dus ook zo dat Bioperine bijdraagt aan het verliezen van lichaamsvet. Je blijft beter op een gezond gewicht. Al is het wel zo dat je maar beperkt voordeel hiervan merkt. Om echt af te vallen zal je meer moeten doen dan alleen peper eten. Het kan echter wel een bijdrage hebben.

Meer dopamine en serotonine

Er bestaat een kans dat Bioperine ook bijdraagt aan de mate van dopamine en serotonine in het lichaam. Dit wordt nog verder onderzocht. Wel is duidelijk dat de stoffen met elkaar samenwerken. Daardoor zou het niveau van de stoffen in het lichaam verhogen. Dit zou kunnen bijdragen aan een beter gevoel en gemoed. Juist ook omdat deze chemische stoffen daar een belangrijke rol in spelen.

Verbeteren van het geheugen

Bioperine kan ook een rol spelen in het verbeteren van het geheugen. Dat komt door het vermogen van de stof om chemische processen samen te brengen. Denk aan de wisselwerking tussen serotonine en beta-endorphine. Dit is een belangrijk proces voor het geheugen. Wanneer de chemicaliën beter aanwezig zijn in het lichaam, dan is er dus een kans dat het onthouden ook wat gemakkelijker gaat. Zeker wanneer je ouder wordt. Dat is de moeite van het proberen waard voor allerlei mensen.

Invloed op het immuunsysteem

Wie te maken heeft met een haperend immuunsysteem, kan soms in de situatie komen waarin het systeem zich tegen het menselijk lichaam keert. Het reguleren van deze overreactie is zeer belangrijk voor de gezondheid van de patiënt. Er zijn aanwijzingen dat Bioperine hierin een rol kan spelen. In 2010 werd onderzocht dat een tragere reactie op bepaalde stoffen een belangrijke rol speelt. Het is door Bioperine mogelijk om ontstekingen te remmen en daardoor de immuunreactie enigszins te dempen. Het kan daardoor dus ook bijdragen aan een relatief betere gezondheid. Dit is een belangrijk pluspunt.

Beter voor de mentale vaardigheden

Niet alleen het geheugen kan vooruitgaan van Bioperine. Het kan ook van waarde zijn voor andere functies. Denk bijvoorbeeld aan het verbeteren van de aandacht. Ook kan je er beter door gaan redeneren. Daarnaast lijkt het de motivatie aan te wakkeren. Het is dus mogelijk dat door het gebruik van Bioperine je mentale vaardigheden beter worden benut. Wie zich mentaal wat minder sterk voelt, zou een boost kunnen krijgen van een bepaalde hoeveelheid Bioperine. Ook is er kans dat het mensen helpt ontspannen en stress wegneemt. Doordat het gemakkelijk te krijgen is, in zwarte peper, is het ook simpel te gebruiken. Dit is misschien wel één van de grootste voordelen van deze stof ten opzichte van veel andere middelen.