AWARD WINNING NUTRITION 100% GELD TERUG GARANTIE GECERTIFICEERDE INGREDIENTEN
Review 4.1 / 5
3 manieren om te helpen met je emotionele welzijn
14 december 2021 [email protected]
op-naar-een-gezonder-leven

3 manieren om te helpen met je emotionele welzijn

We gebruiken de uitdrukking emotioneel welzijn om te praten over hoe we ons voelen en hoe goed we het dagelijkse leven aankunnen. Dit kan je omvatten als hoe goed je kunt omgaan met  stress, de relaties die je op bouwt en hoe je eventuele tegenslagen (groot of klein) te boven te komen.

Als we iets dieper kijken, is het belangrijk te onthouden dat emotioneel welzijn niet altijd betekent dat je gelukkig bent en geen negatieve gedachten hebt. Veel factoren kunnen je emotionele gezondheid en welzijn beïnvloeden, zoals het herstellen van een ziekte, verandering in levensstijl of tegenslag.

Daarom hebben we drie dingen op een rijtje gezet die kunnen helpen om met de ups en downs van het leven om te gaan, je stemming te verbeteren en emotioneel evenwicht te bereiken.

Natuurlijke stemmingsverbeteraars

Soms kunnen de spanningen van het dagelijks leven ons naar beneden halen, worden we ’s ochtends ongemotiveerd wakker en grijpen we naar het dekbed in plaats van elke ochtend uit bed te springen. Het is belangrijk om te begrijpen dat dit een normaal gevoel is en dat er manieren zijn om je humeur op een natuurlijke manier te verbeteren.

  • Lichaamsbeweging – Lichaamsbeweging maakt chemische stoffen (endorfine) vrij die je goed doen voelen, je stemming verbeteren en stress verminderen. Studies hebben aangetoond dat u de effecten van lichaamsbeweging binnen 5 minuten kunt voelen.
  • Breng tijd door buiten in de natuur – naar verluidt werkt dat stemmingsverbetering in de hand. Het is aangetoond dat de blootstelling aan zonlicht en   de aanmaak van vitamine D uw humeur op natuurlijke wijze verbetert.
  • Speel met een huisdier – interactie met dieren is bekend om het stimuleren van feel-good chemicaliën en stress niveaus te verminderen. Zelfs als je geen kat of hond hebt, kun je aanbieden om met het huisdier van een vriend of familielid te gaan wandelen, of je aanmelden voor een hondenuitlaatservice.
  • Eet pure chocolade – het bevat flavanolen waarvan is aangetoond dat ze een positief effect op de stemming hebben en die te vinden zijn in cacao (de onbewerkte zaden waarvan chocolade wordt gemaakt). Deze flavanolen zetten chemicaliën om in serotonine, het feel good hormoon.
  • Omring jezelf met positieve energie – bekritiseer jezelf nooit omdat je je down voelt. Zorg ervoor dat je jezelf omringt met positieve mensen en energie die je geest zullen opvrolijken.

Positief blijven denken

Positief blijven helpt je om een gelukkig leven te leiden en je motivatie te verbeteren. Als je een positieve instelling hebt, wordt het een stuk gemakkelijker om met de obstakels in het leven om te gaan en zul je al snel merken dat je in staat bent om je doelen te bereiken met een helderder hoofd. Denk aan het invoeren van een dagelijkse routine die prioriteit geeft aan je emotionele stress en welzijn. Dingen als een goede nachtrust, oefenen om in het moment te leven en jezelf omringen met positieve mensen zullen allemaal helpen om een positieve mindset te behouden.

Er zijn ook iets grotere stappen die je kunt nemen, zoals het maken van een missieverklaring en het stellen van persoonlijke doelen. Een persoonlijke missieverklaring helpt je om te bepalen wat je doel is op je werk, waar je leven om draait, wat je motiveert en wat je gedrag is. Het stellen van doelen zal je helpen om specifieke dingen te omschrijven die je wilt bereiken, waarbij je deze opsplitst in dagelijkse brokjes om je te helpen ze te verwerken.

We hebben ook de kleine en eenvoudige dagelijkse methodes om een positieve mindset te behouden. Probeer te lachen – wie houdt er niet van een goede lach? Het kan je een goed gevoel geven en is ook lichamelijk goed voor je. Wees nieuwsgierig en omarm het leren tijdens je dagelijkse kleine momenten, wees nieuwsgierig naar nieuwe situaties en wees je bewust van wat er om je heen gebeurt.

Hoe spanning te verlichten

Hoewel er een aantal manieren zijn om een positieve mindset te houden bij het veranderen van je dagelijkse gewoontes, zijn er ook veel praktische manieren waarop je spanning kunt verlichten:

  • Steek een kaars aan & ontspan – het gebruik van essentiële oliën of het branden van een geurkaars kan helpen bij het verminderen van stress. Kies geuren zoals lavendel, citroenmelisse of kamille die kalmerend en rustgevend zijn, laat jezelf een warm bad nemen of pak je favoriete boek en ontspan.
  • Schrijf je zorgen op – een manier om spanning te verlichten is door je zorgen en dagelijkse gedachten op te schrijven, evenals to do-lijstjes voor de volgende dag. Je kunt ook dingen opschrijven waar je dankbaar voor bent, zoals je gezondheid, vrienden, familie en carrière. Dit zal u helpen om na te denken over de positiviteit in uw leven.
  • Beoefen meditatiemeditatie geeft ons een gelukkig gevoel en kan spanning en pijn die we in het lichaam voelen ontspannen. De kunst van het mediteren moet beginnen met het vinden van een rustige, comfortabele ruimte en je te concentreren op je ademhaling. Diep inademen en tegelijkertijd je lichaam uitzetten en dan langzaam uitademen. Probeer je te concentreren op je lichaam en niet op de afleidingen die je om je heen hebt, dit helpt ons met het idee van leven in het moment.
  • Luister naar rustgevende muziek – het luisteren naar muziek kan een ontspannend effect hebben op het lichaam. Langzame instrumentale klanken kunnen de ontspanningsreactie opwekken door de bloeddruk en stresshormonen te helpen verlagen.