AWARD WINNING NUTRITION 100% GELD TERUG GARANTIE GECERTIFICEERDE INGREDIENTEN
Review 4.1 / 5
Voorkom de klassieke winterdip!
15 oktober 2021 [email protected]
moodmaster-serotonine-winterdip

Voorkom de klassieke winterdip!

Als je door het koudere weer en de kortere dagen een winterdip voelt, ben je niet de enige. Tijdens de donkere en regenachtige winters krijgen we heel wat minder zonlicht binnen. Dit zonlicht helpt om ons humeur te verbeteren. En een tekort hiervan kan de aanzet geven tot een winterdepressie, ook wel winterdip genoemd. Deze sombere dagen lijken eindeloos te duren, in het donker vertrek je naar je werk, en je komt thuis wanneer de zon weer onder is. Er zijn een aantal manier om je humeur, je gemoed te verbeteren. Hoe je de donkere dagen beter doorkomt, kom je in deze blog te weten!

 1. Meer Happy Foods

Neen, jammer genoeg bedoelen we geen Happy Meals. Maar voeding die rijk is aan hogere concentraties vitamine D. Zoals vette vis, visolie, melk, sinaasappelsap, ontbijtgranen, yoghurt en andere voedingsmiddelen kunnen een impact hebben op ons humeur. Daarom is het belangrijk dat we tijdens de wintermaanden deze voeding consistent inplannen in onze maaltijden. Zo ontdekten onderzoekers via een meta-analyse dat mensen met minder vitamine D in hun eetpatroon meer kans hadden op een depressie. Dus, meer happy foods eten!

2. Onderhoud je Slaappatroon

Slaap is een cruciaal onderdeel van het humeur. Psychologe Kelly Donahue, PhD, zegt dat zonder voldoende en regelmatige slaap ons cortisolritme verstoort en de hormoonproductie beïnvloedt. Om je slaap te verbeteren, raadt Donahue aan: om een vast slaaptritme te zoeken. Bijvoorbeeld iedere dag om een vast uur op te staan of gaan slapen. Verder is het belangrijk dat we slapen in een donkere frisse kamer. En als laatste is het belangrijk dat we onze smartphone niet meer gebruiken van zodra we bed in gaan. Wanneer we dit toch doen behoeden we ons lichaam ervan om melatonine aan te maken. En dit is net de stof die er voor zorgt dat we de slaap kunnen vatten.

3. Zoek de zon op!

Zoals in het eerste deel duidelijk werd speelt vitamine D een cruciale rol in de winterdip. En wat is de beste bron voor deze vitamine? Natuurlijk de zon! Dus trek je wandel- of loopschoenen aan, en duik de natuur in! Maar wacht! Het regent.. En eventjes een reisje naar de zon is ook een brug te ver. Daar hebben we bij MINDSCOPIC een oplossing voor. Onze vitamine D spray is het ideale supplement tijdens de donkere dagen, zodat je toch genoeg zonnige vitamines opneemt.

4. Hou je serotonine op peil

Een andere manier om de winterblues te verslaan is het nemen van serotoninesupplementen. Huh? Serotonine zeg je? Klopt! Het wordt ook wel het gelukshormoon genoemd. Een hormoon dat onze stemming regelt. Soms kunnen we hier ook een tekort aan hebben, hiervoor zijn echter heel verscheidene redenen. Dit kan erfelijkheid zijn, maar ook een onevenwichtig dieet. Maar het is dus van groot belang dat we dit op peil houden. Daarom kan je een te laag niveau aan serotonine compenseren met een voedingssupplement zoals MOODMASTER™.

Met deze vier manieren kom jij de winter door met een brede smile op je gezicht! Bij MINDSCOPIC® vinden wij het van groot belang dat jullie zo levenslustig mogelijk door het leven kunnen zodat jij het maximale uit jezelf kan halen! Lees in onze andere blogposts hoe je dat kan doen! En neem gerust eens een kijkje in onze shop!