AWARD WINNING NUTRITION 100% GELD TERUG GARANTIE GECERTIFICEERDE INGREDIENTEN
Review 4.1 / 5
Tips om gezond te blijven tijdens de feestdagen
9 december 2021 [email protected]
Gezond

Tips om gezond te blijven tijdens de feestdagen

De kersttijd is vaak een tijd van overdaad en het is aangetoond dat veel mensen erin slagen om meer dan 5 pond in gewicht aan te komen tijdens de festiviteiten. Dus hoe blijf je gezond en saboteer je niet al het goede dat je het afgelopen jaar hebt gedaan, terwijl je toch blijft genieten? Hier zijn enkele tips om gezond te blijven tijdens de feestdagen

ONTZEG JEZELF NIETS

De dieetcultuur heeft velen van ons voedsel laten zien als slecht of goed. Hierdoor ontzeggen we onszelf bepaalde dingen, maar uiteindelijk geven we té veel in wanneer we het gevoel hebben dat het “toegestaan” is om het te doen, zoals met Kerstmis.Als je jezelf het hele jaar door voedsel ontzegt, is het gemakkelijk om eetbuien te krijgen en te veel te eten wanneer het voedsel dat je jezelf hebt ontzegd, plotseling weer mag.

Het is gemakkelijker om regelmatig kleine hoeveelheden van alle voedingsmiddelen te eten dan jezelf te ontzeggen wat je lekker vindt en dan een eetbui te krijgen. Dit kan leiden tot een cyclus van ontzegging en eetbuien, wat niet goed is voor je gezondheid of je geest. Evenwicht en bescheidenheid zijn hier de sleutelwoorden, wat vaak moeilijk is als iedereen om je heen alle zoete blikjes in de supermarkt lijkt op te kopen.

ALCOHOL

Te veel alcohol drinken kan leiden tot het maken van slechte voedselkeuzes. Studies hebben uitgewezen dat de dag na een drinkpartij meer calorieën worden geconsumeerd. Toch wil je jezelf geen glaasje bubbels, of wat voor drankje dan ook, ontzeggen als je naar een feestje gaat of met vrienden op stap bent. Wissel daarom elke alcoholische drank af met een niet-alcoholische drank en zorg ervoor dat je veel water drinkt, zowel voor het feest als wanneer je thuiskomt.

ANTIOXIDANTEN

Zorg ervoor dat je tijdens de feestdagen veel voedsel eet dat rijk is aan antioxidanten. Dit betekent veel kleurrijke groenten en fruit. Eet de regenboog en zorg ervoor dat je bij elke maaltijd verschillende kleuren groenten en fruit eet.

SLAAP

Zorg ervoor dat je veel slaapt. Als je de kaars aan beide kanten laat branden, krijgt jouw immuunsysteem het moeilijk en kan het niet meer aan. Dit betekent dat je meer kans hebt om ziektekiemen op te lopen. Een slechte nachtrust heeft ook gevolgen voor je voedingskeuzes de volgende dag – wat betekent dat je eerder geneigd bent om te grijpen naar traktaties met veel vet en suiker. Streef naar 7-8 uur slaap per nacht.

OEFENING

Het kan verleidelijk zijn om de fitnessles of het hardlopen te laten vallen als je je onder de maat voelt – dit is echter het moment om je fitnessroutine vol te houden. Als je je normale routine niet aankunt, zorg er dan voor dat je de frisse lucht ingaat voor een stevige wandeling. Het verhogen van uw hartslag helpt u bij eventuele overspannenheid en helpt bij uw herstel.

2021 is voor ons allemaal een moeilijk jaar geweest, dus wees vooral lief voor jezelf, hou je familie dicht bij je en maak er een heel vrolijk kerstfeest van.