AWARD WINNING NUTRITION 100% GELD TERUG GARANTIE GECERTIFICEERDE INGREDIENTEN
Review 4.1 / 5
Soorten vermoeidheid die je moet kennen
7 december 2021 [email protected]
Vermoeidheid blog

Verschillende soorten vermoeidheid die je moet kennen

Voel je je wel eens zo moe dat je niet in staat bent om je gedachten onder woorden te brengen? Of misschien ben je helemaal niet in staat om te denken? Je lichaam weigert gewoon te doen wat het gewoonlijk doet als het vol energie zit. En je merkt dat je ofwel te veel slaapt ofwel helemaal niet slaapt. Dat is vermoeidheid.

Vermoeidheid is een soort extreme uitputting die je zowel geestelijk als lichamelijk uitschakelt. Het kan iedereen overkomen en de symptomen van de ene persoon kunnen verschillen van die van de andere.

Afhankelijk van deze symptomen kunnen er 5 soorten vermoeidheid zijn:

1. Emotionele

Voel je wel eens een plotselinge uitbarsting van verdriet, woede, en een onwil om ergens aan deel te nemen? Misschien huil je tegenwoordig meer of voel je de laatste tijd niets meer? Terwijl je te veel emoties voelt, reageer je er tegenwoordig niet meer op. Misschien is je lichaam te moe om hierop te reageren.

Hoewel het een van die onzichtbare emoties is die alleen jij voelt, kan erover praten helpen. Je kunt ook proberen jezelf even af te leiden door iets te doen wat je meestal leuk vindt en wat niet veel inspanning kost.

2. Lichamelijke

Eenvoudige taken zoals een bad nemen, je eten opeten, of gewoon naar iemand luisteren die praat, kunnen je uitgeput doen voelen. Uw spieren kunnen dan niet meer optimaal presteren, maar dat is slechts tijdelijk. Lichamelijke vermoeidheid treedt geleidelijk op door overbelasting en slaapgebrek.

Als u geen zin hebt om te bewegen of om taken op u te nemen die lichamelijk zwaar zijn, dwing uzelf dan niet om dat te doen. Houd u bezig met dingen die u gemakkelijk kunt doen en vergeet niet om altijd pauzes te nemen.

3. Mentale

Een groot deel van onze dag hangt af van onze mentale capaciteit om taken vast te houden en uit te voeren. Maar als je geest uitgeput is, kun je last krijgen van hersenmist – waarbij je niet in staat bent om informatie vast te houden of zo helder te denken als je anders zou doen. Je hersenen kiezen ervoor om zichzelf uit te schakelen en niet te overladen met nieuwe details.

Probeer in deze situatie alles te vermijden waardoor u mentaal uitgeput raakt. Het is oké om met een paar mensen niet af te spreken als je denkt dat je je te veel moet inspannen. Het is oké om die telefoontjes niet te beantwoorden. Wees gewoon een tijdje bij jezelf.

4. Ziekte

De meesten van ons hebben dit wel eens meegemaakt vlak nadat ze hersteld waren van een ziekte. Het kan het gevolg zijn van koorts, zware hoest en verkoudheid, of elke andere ziekte waardoor je dagenlang in bed moet blijven. Wanneer uw lichaam begint te herstellen, probeert het zijn energie terug te krijgen, wat enkele dagen na het herstel kan duren.

Doe het rustig aan op de dagen dat u herstellende bent. Vraag om hulp als u die nodig hebt. Ga liggen als dat nodig is. Oefen niet te veel druk op uzelf uit. Het is goed om de tijd te nemen.

 

Bij MINDSCOPIC® zijn we voortdurend op zoek naar oplossingen tegen vermoeidheid. Hou onze blogs in de gaten voor meer informatie!