AWARD WINNING NUTRITION 100% GELD TERUG GARANTIE GECERTIFICEERDE INGREDIENTEN
Review 4.1 / 5
Hoe vermijd je een slechte nachtrust
11 februari 2022 [email protected]
Slapende man

Hoe vermijd je een slechte nachtrust

Eén slechte nachtrust kan je dag verpesten, maar opeenvolgende nachten slecht slapen of aanhoudende slapeloosheid, moeite met inslapen of chronische slapeloosheid kunnen leiden tot lichamelijke en geestelijke gezondheidsproblemen.

Ontdek welke effecten een slechte nachtrust kan hebben op onze gezondheid en wat we kunnen doen om ervoor te zorgen dat we meer goede nachten slapen dan slechte.

 

De effecten van een slechte nachtrust

Een eenmalige slechte nachtrust is niet het einde van de wereld. Als je echter regelmatig moeite hebt om in slaap te komen, gestoord wordt of moeite hebt om een goede kwaliteit slaap te krijgen, dan kunnen de gevolgen voor je gezondheid en het dagelijks leven schadelijk zijn.

Lees verder om de verschillende effecten van een slechte nachtrust te verkennen en wat u kunt overwegen om de kwaliteit van uw slaap te verbeteren.

 

Slecht slapen en gewichtstoename

Als we niet genoeg slapen, eten we niet alleen meer calorieën, maar kiezen we ook voedingsmiddelen die niet zo goed voor ons zijn.

Er zijn twee neurotransmitters die de eetlust controleren – ghreline en leptine. Ghreline geeft je een hongergevoel, terwijl leptine je een vol gevoel geeft.

Als je niet genoeg slaapt, hebben studies aangetoond dat je ghrelineniveaus verhoogd zijn en leptineniveaus verlaagd. Dit leidt ertoe dat je meer honger hebt en meer moet eten voordat je je vol voelt, wat weer kan leiden tot gewichtstoename.

Bovendien blijkt dat als je langer wakker bent, je meer calorieën binnenkrijgt.

 

Slecht slapen en problemen op het werk

Het lijkt misschien voor de hand liggend, wanneer je moe verhoogd het de risico op ongevallen op het werk en in het verkeer.

Bovendien kan slecht slapen ertoe leiden dat mensen zich op het werk minder goed kunnen concentreren. Wie niet goed slaapt, neemt ook vaker vrij van het werk wegens ziekte en gezondheidsproblemen.

Als je je beter wilt concentreren dan kun je altijd de CLEAR FOCUS™ en CLEAR FOCUS™ CAFFEINE FREE van MINDSCOPIC® gebruiken om geconcentreerd te blijven tijdens het werk.

Niet goed slapen houdt verband met meer ziekte en afwezigheid van het werk

 

Slecht slapen en ziekte

Als we niet genoeg slapen, blijkt ook uit bewijs dat ons immuunsysteem aangetast kan raken.

Het gebrek aan diepe slaap ook samen te hangen met een verhoogd risico op dementie. Het is echter niet duidelijk of de dementie een vermindering van de diepe slaap veroorzaakt of dat de vermindering van de diepe slaap de dementie veroorzaakt.

Er zijn meerdere studies die aantonen dat wanneer iemand depressief of angstig is, hij een verhoogd risico op slapeloosheid heeft en vice versa. Welke van de twee je ook hebt, je zult waarschijnlijk een toename van de andere hebben.

Daar staat tegenover dat studies hebben aangetoond dat mensen die beter sliepen minder kans hadden om depressief te zijn. Dus, nogmaals, een goede nachtrust blijkt zeer belangrijk te zijn voor ons geestelijk en lichamelijk welzijn.

Heb je toch nog wat hulp nodig om een goede nachtrust te hebben? Bekijk onze SLEEPWELL SPRAY™ voor een betere nachtrust.