AWARD WINNING NUTRITION 100% GELD TERUG GARANTIE GECERTIFICEERDE INGREDIENTEN
Review 4.1 / 5
Focus verbeteren
6 april 2021 frederique
focus verbeteren

Focus verbeteren

Het is altijd fijn om je focus te kunnen optimaliseren. Daardoor kan je alles uit je mogelijkheden halen. Er zijn allerlei zaken die je kan doen om je focus te verbeteren. De volgende tips kunnen je bijvoorbeeld helpen. Daardoor kan je leren om al je aandacht op een specifieke taak te richten. Je bent dan niet af te leiden en haalt er alles uit. Door dit te doen, kan je sneller klaar zijn en beter werk leveren. Het kan alleen best lastig zijn om dit voor elkaar te krijgen. Er zijn immers zoveel mogelijke afleidingen. Op deze plek leer je wat je daaraan kan doen.

Veel verschillende opties voor betere focus

De focus verbeteren jan op heel veel verschillende manieren. Het is vooral zaak om te bekijken wat het best bij jou past om dit te bereiken. Zo kan je je bijvoorbeeld volledig afsluiten van de buitenwereld. Of je kiest ervoor om een stilteruimte op te zoeken. Ook het wegnemen van verleidingen kan helpen. Denk aan het uitzetten van je smartphone en internet. Daardoor word je ook niet gestoord door pushnotificaties. Houd helder voor ogen wat je doel is. Maak daarbij een duidelijke planning. Leer timeblocking aan en maak taken een echte verantwoordelijkheid. Waarbij de taak wel uitdagend moet zijn. Pak koffie en zorg voor de ideale omstandigheden.

Wil je je focus een duwtje in de rug geven ? Probeer dan onze CLEAR FOCUS™ CAFFEINE FREE of CLEAR FOCUS™

Zo zorg je voor minder afleiding

Het is vooral belangrijk dat je in de eerste plaats zorgt dat je je focus ook echt kan houden. Dat betekent dat het wegnemen van afleidingen al heel veel waarde kan hebben. Hoe minder afleiding, hoe beter het is. Wanneer je eenmaal afgeleid bent, duurt het een tijd voor je je focus weer terug hebt. Daarom moet je je hier dus het eerste op richten. Dat kan je heel simpel doen door enkele acties te ondernemen.

Zo kan je bijvoorbeeld ervoor kiezen om een koptelefoon op te zetten. Zo ben je volledig afgesloten. Ook kan je een stilteruimte inrichten of opzoeken. Zet je telefoon uit of leg deze weg. Zet ook zaken als meldingen, mailboxen en internet uit. Je specifiek richten op minder afleiding is een taak waar je mee kunt beginnen voor meer focus.

Zorgen voor een specifiek en duidelijk doel

Om de focus beter te maken, is het fijn om een goed en duidelijk doel te hebben. Wanneer je weet wat je wilt bereiken, wordt het ook gemakkelijker om te bepalen wat je moet doen. Je weet welke stappen je moet zetten. Daardoor wordt het ook gemakkelijker om op je de stappen te focussen. Het einddoel zorgt dan voor de motivatie, je weet namelijk waar je het voor doet. Er zijn verschillende manieren waarop je doelen kunt stellen op een goede manier.

Het gebruik van een planning

Wanneer je je focus wilt verbeteren, dan is het slim om een planning te maken. Wanneer je dit doet, weet je ook zeker dat je op het juiste pad bent. Je doet wat op dat moment het meest van belang is voor jou. Dit betekent dus ook niet dat je daar verder over hoeft na te denken. De taak die op de planning staat is de taak die op dat moment het meest telt. Je hebt ook niets om je aandacht op te vestigen, want alles staat op de planning. Daardoor heb je minder zorgen en dus meer ruimte om je te focussen.

Werken met timeblocking

Een manier die je kunt gebruiken is timeblocking. Dat betekent dat je slechts één taak die op dat moment telt. Daar maak je dan een blok tijd voor. Dit blok tijd is hiervoor gereserveerd. Binnen die tijd wil je ook de taak volledig compleet maken. Het helpt je om je focus te krijgen en te behouden. Ook motiveert het je om aan het werk te gaan. Het is de manier waarop je wel heel veel kan bereiken. Het kan op allerlei momenten goed werken. Vooral wanneer je dicht tegen de deadline aanzit. Dat is wat timeblocking je kan bieden.

Zorgen dat je verantwoordelijk bent

Wanneer je weet dat iets jouw taak is en anderen iets van jou verwachten, dan is de kans dat je het goed aanpakt een stuk groter. Daarom is verantwoordelijkheid krijgen of nemen altijd een goed idee. Het hangt wel van het soort persoon af of dit wel echt een goed idee is. Wanneer je weet dat jij hier gevoelig voor bent, dan is dat dus een goede manier om ervoor te zorgen. Dit kan je bijvoorbeeld doen door anderen te vertellen wat je doet en wanneer de deadline is. Je voelt dan dat mensen met je meekijken. Dat is dan ook wat het idee wordt van deze manier van werken.

Het gebruik van koffie

Het gebruik van koffie kan de focus verder vergroten. Dat is een belangrijke reden om dit dus in je patroon mee te nemen. Wel zijn er naast de voordelen ook nadelen. Cafeïne kan vermoeidheid tegengaan en energieniveaus verhogen. Het is daardoor gemakkelijker om geconcentreerd te blijven. Nadelen zijn dat je eraan gewend raakt, je hebt dus steeds meer nodig om hetzelfde te bereiken. Bovendien kan je het maar beperkt drinken. Daardoor krijg je na enig moment ook weer te maken met een dip. Dat is natuurlijk niet waar je op zit te wachten.

De taak moet wel uitdagend zijn

Het is belangrijk dat de taak ook voldoende moeilijk is. Al moet het natuurlijk niet te moeilijk zijn. Dit is belangrijk om twee redenen. Een te makkelijke taak laat je afdwalen omdat je niet uitgedaagd wordt. Je gaat dus al snel andere dingen doen en raakt je focus kwijt. Daarnaast wil je ook dat de taak niet te moeilijk is. Wanneer je aanvoelt dat je de taak niet aankan, dwaal je ook af en komt de taak nooit af. Dat is natuurlijk ook niet wat je wilt. Het werkt namelijk ook nog eens heel demotiverend omdat je je doelen er niet mee haalt. Dat is dus niet waar je naar op zoek bent.

De juiste omstandigheden om te werken

Het laatste belangrijke punt is dat je moet zorgen voor de juiste omstandigheden om je werk te doen. Je moet zorgen dat het werk soepel blijft lopen. Op die manier is het gemakkelijker om de focus op je werk ook vast te houden. Je kijkt dan naar de externe factoren. Dat betekent dus bijvoorbeeld dat je laptop naar behoren moet werken. Daarnaast moet je alle documenten en spullen klaarleggen. Zorg ook dat je oplossingen klaar hebt om problemen op te lossen. Je kijkt naar alles wat eraan kan bijdragen dat je lekker kan werken en je motivatie en focus vast kan houden. Dit maakt het allemaal een flink stuk gemakkelijker om alles op een goede manier te blijven verzorgen.

Meer leren over de juiste focus

Aan de hand van de punten die je hier hebt kunnen leren, heb je al meer mogelijkheden om goed te focussen. Dat neemt niet weg dat je nog veel meer kan doen om je te leren concentreren op een taak. Het is bijvoorbeeld slim om er zeker van te zijn dat je veel boeken leest over dit onderwerp. Leer daarbij niet alleen over focus maar ook over multi-tasken, afleiding en andere aanverwante zaken. Zo kan je alles uit je productiviteit halen. Dat is wat je uiteindelijk wilt.

Het is goed om eens te kijken wat professionals hierover zeggen. Er zijn veel boeken te krijgen, zoals Hyperfocus van Chris Bailey en Diep Werk van Cal Newport. Daarnaast is het ook goed om eens met anderen in je omgeving hierover te spreken. Zo kan je dus ook wel heel snel heel veel leren. Het is wel heel aantrekkelijk om dit dus ook altijd mee te nemen. Het is wel heel fijn om er dus ook meer uit te halen als mens. Dat is ook wel zeker wat je eruit wilt halen als persoon.