AWARD WINNING NUTRITION 100% GELD TERUG GARANTIE GECERTIFICEERDE INGREDIENTEN
Review 4.1 / 5
Aniracetam
6 april 2021 frederique
aniracetam

Aniracetam

Aniracetam is een nootropic. Het valt onder de middelen die gebruikt worden om de hersenfuncties te versterken. Het is op een natuurlijke manier binnen te krijgen, bijvoorbeeld door cafeïne te nuttigen. Al zijn er ook synthetische manieren om het binnen te krijgen, in de vorm van medicijnen. Aniracetam is een synthetische vorm van een nootropic. Hoewel je denkt dat het je hersenen stimuleert, is er ook wel wat controverse rond de stof. In Europa mag het gebruikt worden, maar in de VS niet.

Dat aniracteam niet doorde FDA is goedgekeurd betekent niet dat het in de VS niet gebruikt wordt. Veel consumenten schaffen het daar online illegal aan. Het is bijvoorbeeld heel gemakkelijk in poeder- of capsulevorm te krijgen in het land. Het is daarom dus ook goed om eens te kijken wat het is, wat de controverse is en waarom het in Europa geen probleem lijkt te zijn. Het is goed om de voordelen te kennen. Maar houd wel in je hoofd dat je altijd een dokter erbij moet betrekken wanneer je het wilt gaan gebruiken.

De voordelen en het gebruik

Aniractam wordt zowel als een stimulant en als pepmiddel gezien. Het is een middel waarvan gezegd wordt dat het je wakker en scherp houdt. Te vergelijken met de manier waarop cafeïne dat ook doet. Het is ook een middel waarmee je je concentratie en geheugen een boost kan geven. Er zijn weliswaar voordelen die lijken te bestaan, maar uit een onderzoek kwam wel naar voren dat dit niet sterker gold dan voor andere soorten middelen. Het is daarom ook belangrijk om meer onderzoek te doen. Vooral in verband met bepaalde vormen van gebruik.

Gebruik bij angststoornissen

In verschillende onderzoek is aangetoond dat aniracetam gebruikt kan worden bij angststoornissen. Al hebben die onderzoeken alleen nog maar op knaagdieren plaatsgevonden. Op mensen is nog geen goed onderzoek gedaan. Er zijn ook aanwijzingen dat het kan werken als antidepressiva.. In dat opzicht kan het voor sommige mensen dus ook een echte uitkomst zijn om klachten te bestrijden.

Een medisch onderzoek op ratten waarbij zowel aniracetam als piracetam werden gebruikt kwam naar voren dat de middelen positieve uitwerking hadden op het verwerken van serotonine en dopamine. Dit zijn belangrijke stoffen die van invloed zijn op de stemming van mensen. Het zijn bovendien stoffen die van invloed zijn op goede slaap, gezonde eetlust en het behouden van een gezond gewicht. In het onderzoek werd 50 milligram aniracetam per kilogram gebruikt. Meer onderzoek is nog wel nodig om tot definitieve conclusies te komen.

Gebruik bij dementie

Het effect van de stof op het geheugen en cognitieve vermogens maakt het ook interessant als middel in het bestrijden van dementie. Dit kan bijvoorbeeld om de meest voorkomende vorm gaan, Alzheimer. In kleine onderzoeken is aangetoond dat senioren met Alzheimer positief reageren op het middel. Mits de dementieklachten mild tot matig zijn. Er zijn echter wel nog grotere en meer uitgebreide onderzoeken nodig om een definitieve conclusie te kunnen trekken.

Aniracetam in verhouding tot adderall

Adderall wordt vaak gebruikt in de behandeling van ADHD. Dit middel is een dextra amfetamine in combinatie met reguliere amfetamine. Het moet worden voorgeschreven door een dokter. Het medicijn helpt om rusteloosheid en andere hyperactiviteitsymptomen te bestrijden. Het kan ook de concentratievermogens bevorderen. Het wordt daarom vaak ook voor andere aandoeningen ingezet. Het heeft ook de effecten van een stimulant. Daarom is het dus ook de vraag of aniracteam dit soort effecten ook heeft.

Het is wel zo dat adderall zeer verslavend kan zijn. Daarnaast heeft het ook negatieve bijwerkingen. Zo kan het bijvoorbeeld angsten veroorzaken. Ook kan het de hartritmes verhogen. Het kan tot ongecontroleerd gewichtsverlies leiden. Ook zijn er gevallen van incontinentie bekend. Zoals ook stoornissen op seksueel gebied zijn gemeld. In een review va een onderzoek kwam naar voren dat aniracetam al deze ongewenste bijwerking niet heeft. Mits het in een dosering van 750 milligram tweemaal daags wordt gebruikt.

Het is wel belangrijk om te weten dat in de review geen vergelijking tussen aniracetam en adderall is gemaakt. Daarom is het dus ook zo dat in bijvoorbeeld de VS nog geen goedkeuring is gegeven voor de behandeling van ADHD met aniracetam. De FDA vind dat hiervoor nog onvoldoende goed onderbouwde onderzoeken voor beschikbaar zijn.

De bijwerkingen

Een belangrijke reden waarom aniracetam nog wordt tegengehouden in de VS is dat er niet alleen onvoldoende bekend is over de bijwerkingen, maar ook over de efficiëntie. Het zou weleens negatieve bijwerkingen kunnen hebben zoals een schade aan de vruchtbaarheid of gezondheidsschades aan ongeboren baby’s. Door de stimulerende effecten zijn ook bijwerkingen te ervaren. Dat kan bijvoorbeeld gaan om slapeloosheid, hogere irritaties, hoofdpijn, misselijkheid, braken en algehele springerigheid en onrust.

De juiste dosering

Er is nog wel enige twijfel over de juiste dosering van het middel. In de verschillende onderzoeken is ook met verschillende doseringen op mensen en dieren gewerkt. Het is daardoor dus ook verkrijgbaar in verschillende de doseringen in de diverse supplementen en verpakkingen die je kan krijgen. Het wordt opvallend vaak gekocht om de cognitieve vaardigheden te versterken.

Nootropics zijn vooral populair onder mensen die dit soort zaken willen bereiken. Een studie op muizen wees uit dat met 50 milligram per kilogram aan aniracetam al veel bereikt kan worden. Dit moet dan dagelijks worden ingenomen. Voor Alzheimer behandeling werd juist 1.500 milligram in totaal als goed beschouwd. Wie de verschillende onderzoeken vergelijkt, ziet dat ergens tussen de 25 en 100 milligram per kilogram als gemiddelde wordt genomen. Over het algemeen worden de middelen oral ingenomen. Al zijn er studies gaande om te kijken of per infuus innemen betere effecten geeft. De resultaten zijn nog niet bekend.

De conclusies

Nootropics staan erommm bekend dat ze de hersenfuncties verbeteren. Het is alleen wel zo dat veel meer onderzoek nodig is voordat aniracetam daadwerkelijk goed ingeschat kan worden op dit gebied. Het is dus misschien slimmer om de dokter om ander opties te vragen. Sporten en gezond eten komen dan vaak naar voren. Het is slim om hier met een dokter over te overleggen. Dit kan je de juiste antwoorden hierop geven.