AWARD WINNING NUTRITION 100% GELD TERUG GARANTIE GECERTIFICEERDE INGREDIENTEN
Review 4.1 / 5
De voordelen van vitamine D op ons lichaam
19 november 2021 [email protected]
De voordelen van vitamine D op ons lichaam

De voordelen van vitamine D op ons lichaam

2021 staat in het teken van vitamine D! Vitamine D wordt meestal overschaduwd door vitamine C. Er bestaat echter geen twijfel over dat vitamine D ongelooflijke voordelen heeft voor je huid. Recente studies tonen aan dat een grote meerderheid van de bevolking onvoldoende vitamine D binnenkrijgt door een gebrek aan blootstelling aan de zon. Daar kunnen we het heerlijke Belgische weer voor bedanken! We weten dat vitamines soms een beetje overweldigend kunnen zijn… Wat moet je innemen? Wanneer neem je ze? Waarom moet je ze innemen? Daarom hebben we de voordelen van vitamine D op ons lichaam voor je op een rijtje gezet.

 

Wat is vitamine D?

Kortom, in tegenstelling tot in water oplosbare vitaminen is vitamine D een in vet oplosbare vitamine. Dit betekent dat jouw lichaam een teveel aan vitamine absorbeert. Vitamine D wordt voornamelijk via de voeding aangemaakt. Het wordt ook wel de ‘zonneschijnvitamine’ genoemd. Dit omdat Vitamine D op natuurlijke wijze door ons lichaam wordt aangemaakt wanneer onze huid aan zonlicht wordt blootgesteld.

 

Wat zijn de voordelen van vitamine D voor de huid?

Vitamine D is een multitasking wonder. Het is een antioxidant die het immuunsysteem van de huid een boost geeft. Tevens helpt het de huid te beschermen tegen vrije radicalen (vervuiling, UVA- & UVB-stralen… al die nare dingen!) die schade en irritatie kunnen veroorzaken. Het draagt ook bij aan een betere verjonging van de huidcellen. Ook voorkomt het fijne lijntjes en ongewenste rimpels. Bovendien is het perfect voor elk huidtype en wordt het zelfs gebruikt bij huidaandoeningen zoals eczeem en psoriasis.

 

Hoe krijg je vitamine D?

Wanneer de huid wordt blootgesteld aan zonlicht, zetten UVB-stralen de cholesterol die zich in de huidcellen bevindt om in vitamine D.

Zonlicht is dus een geweldige manier om vitamine D binnen te krijgen. Het is echter belangrijk om te onthouden dat wanneer je je huid blootstelt aan de zon, je een hoge SPF moet aanbrengen om huidbeschadiging te voorkomen. Voor degenen onder ons die niet in zonnige landen wonen, kan vitamine D gemakkelijk worden geconsumeerd. Het kan ook plaatselijk worden aangebracht met crèmes, serums of sprays. Hier dadelijk meer over!

 

Wanneer gebruik je vitamine D?

Volgens diëtisten is het het beste om vitamine D in te nemen of toe te dienen tijdens de wintermaanden wanneer de blootstelling aan de zon minimaal is. Het wordt ook aanbevolen om vitamine D met voedsel in te nemen om de absorptie te verbeteren en aangezien vitamine D reageert op blootstelling aan de zon, is het een goed idee om het toe te voegen aan uw ochtendroutine.

 

Topisch VS oraal gebruik

In het kort betekent “topisch” iets dat je topisch op je huid aanbrengt, zoals een crème, en “oraal” iets dat je inneemt, zoals een glas melk. Dus, welke van deze is de beste manier om wat extra vitamine D te krijgen? Het antwoord is beide! Supplementen zijn een gemakkelijke manier om vitamine D aan je dieet toe te voegen en ze komen de algemene gezondheid van je lichaam ten goede. Topische producten hebben het voordeel van een directe toepassing en kunnen ook doordringen tot in de diepere lagen van de huid. Wanneer je supplementen of schoonheidsproducten kiest, raden we je aan om vitamine D3 te nemen, dit is de natuurlijke vorm van vitamine D die je lichaam aanmaakt in de zon. Als je veggie of veganist bent, let dan op vitamine D2, die voornamelijk afkomstig is van plantaardige bronnen.

Er zijn veel vitamines in de wereld van de schoonheid, maar geen zoals vitamine D. Het is een beetje een manusje-van-alles, het kan de algemene gezondheid van de huid, tanden en botten verbeteren en zelfs je humeur een boost geven! Het is een win-win situatie.

Vul dus nu je tekorten aan met de Vitamine D spray van Mindscopic!