AWARD WINNING NUTRITION 100% GELD TERUG GARANTIE GECERTIFICEERDE INGREDIENTEN
Review 4.1 / 5
SUPPLEMENTEN VOOR VEGANISTEN
22 april 2022 [email protected]
SUPPLEMENTEN VOOR VEGANISTEN

SUPPLEMENTEN VOOR VEGANISTEN

Steeds meer mensen zetten hun eerste stappen in het veganisme. En met de vele voordelen voor de gezondheid, het milieu en ethische overwegingen, is het niet verwonderlijk. Dat elk jaar meer en meer mensen overstappen naar plantaardige diëten. Met de hulp van supplementen voor veganisten kun je een evenwichtige levensstijl behouden.

Maar zoals elk dieet moet ook veganisme gepland worden, om het zo evenwichtig en gevarieerd mogelijk te maken. Je moet al heel vindingrijker te zijn bij het koken en opletten wat je kan en mag eten.

Als je veganisme slechts voor een maand overweegt en weet wat je doet, is de kans groot dat je nergens tekorten van krijgt. Het is ook algemeen aanvaard dat goed geplande veganistische diëten volstaan om voldoende voedingsstoffen in je systeem te krijgen. Als je echter meer plantaardig zou willen eten of net begint en niet zeker weet wat je nodig hebt, is het sterk aan te raden supplementen te nemen en meer voedingsmiddelen in je dieet op te nemen. Supplementen zouden het risico op tekorten verkleinen.

SUPPLEMENTEN DIE JE ALS VEGANIST ZOU MOETEN OVERWEGEN

Vitamine B12

Vitamine B12 wordt aanbevolen voor alle vegetariërs en veganisten. Als je niet zeker weet of je een tekort hebt. Is het onwaarschijnlijk dat je iets verkeerd doet door supplementen te nemen. Daarom is het goed om te nemen, of je nu denkt dat je een tekort hebt of niet. Aangezien een groot deel van de bevolking een tekort aan B12 heeft. Check zeker onze CLEAR FOCUS™ supplement waar B12 in zit maar ook helpen bij het ondersteunen van het geheugen, de leerprestaties en het concentratievermogen.

IJzer

IJzersupplementen, vooral voor vrouwen, kunnen raadzaam zijn als je geen rood vlees eet. Te weinig ijzer kan leiden tot bloedarmoede en symptomen als vermoeidheid en verminderde immuunfunctie. Veganisten kunnen absoluut genoeg ijzer halen uit voedingsmiddelen zoals kruisbloemige groenten, bonen, peulvruchten, gedroogd fruit, noten en zaden, en verrijkte voedingsmiddelen zoals plantaardige melk, maar als je symptomen van bloedarmoede hebt, overweeg dan een arts te raadplegen om te zien of ijzersupplementen zouden helpen. Neem geen ijzersupplementen als je niet het gevoel hebt dat je een tekort hebt. Als je een te hoog ijzergehalte kan ook schadelijk zijn, dus vraag medisch advies als je het niet zeker weet.

Vitamine D

Vitamine D wordt aanbevolen voor iedereen die in minder zonnige bestemming zoals België woont. Vanwege het verminderde aantal uren zonlicht in de winter kan je een tekort aan Vitamine D hebben. Het helpt bij de calciumopname en is van vitaal belang voor gezonde botten, dus iedereen – veganist of niet – die in de winter op noordelijke breedtegraden leeft, zou een supplement moeten nemen. De VITAMIN D SPRAY™ van MINDSCOPIC®  is gemakkelijk te gebruiken als spray en hoogst effectief in absorptie van vitamine D.

Jodium

Jodium kan gunstig zijn voor veganisten, vooral als ze zwanger zijn. Omdat jodium vooral voorkomt in vis, schaal- en schelpdieren en zuivelproducten, lopen veganisten het risico een tekort te krijgen. Een verlaagd jodiumgehalte kan leiden tot hypothyreoïdie, dus hoewel het mogelijk is om de ADH te bereiken met veganistisch voedsel zoals zeewier en jodiumzout, kan het, als je dit niet regelmatig eet, helpen om een supplement te nemen.

Gelukkig zijn er tegenwoordig gemakkelijk supplementen te vinden die alle aanbevolen vitaminen en mineralen bevatten die je als veganist nodig hebt, zodat je niet elke ochtend vijf plus pillen hoeft te slikken. Veel niet-vegans worden ook aangeraden om supplementen te nemen (bv. voor vitamine D), dus op voorwaarde dat je supplementen neemt zoals aanbevolen, mis je echt niets terwijl je een plantaardig dieet eet! Het kan ontmoedigend lijken om supplementen te moeten nemen, maar in werkelijkheid is het vrij eenvoudig – supplementen van MINDSCOPIC® bevatten de benodigde mineralen in en helpen je ook nog op andere verschillende vlakken.

Natuurlijk moeten supplementen voor veganisten niet in de plaats komen van een evenwichtige en gevarieerde voeding maar het juiste dieet is de sleutel tot een gezond, energiek en gelukkig leven, en hetzelfde geldt voor veganisme, of het nu enkel tijdig is of voor de rest van je leven.