AWARD WINNING NUTRITION 100% GELD TERUG GARANTIE GECERTIFICEERDE INGREDIENTEN
Review 4.1 / 5
Verbeter je prestaties dankzij een positievere houding
5 oktober 2021 [email protected]
Verbeter je prestaties dankzij een positievere houding

Verbeter je prestaties dankzij een positievere houding

IQ is niet alles. Wil je jouw vaardigheden ontwikkelen en je prestaties op het werk verbeteren? Dankzij een positieve houding kom je al een heel eind. Een nieuwe studie van Stanford bevestigt dat succes in de kracht van positief denken ligt. Uit dit onderzoek bleek dat een positieve houding van een kind net zo relevant is als zijn of haar IQ bij het voorspellen van prestaties. Bij basisschoolleerlingen die rekenproblemen moesten oplossen werd dit ook bewezen. Een positieve houding ten opzichte van wiskundeoefeningen bleek samen te hangen met een betere werking van de hippocampus. De hippocampus is een vitaal geheugencentrum in de hersenen. Kom erachter hoe je jouw prestaties verbeterd dankzij een positievere houding.

Een positievere houding leidt tot succes in wiskunde

De studie omvatte 240 kinderen van 7 tot 10 jaar, die rekenkundige problemen probeerden op te lossen. Onderzoekers onderzochten de demografische gegevens, het IQ, de leesvaardigheid en het werkgeheugen van de kinderen. De ouders van de kinderen beantwoordden enquêtes over de gedragsmatige en emotionele kenmerken van de kinderen. Met inbegrip van hun angst voor wiskunde. De kinderen beantwoordden vervolgens een enquête over hun interesse in wiskunde. Van 47 kinderen werden ook MRI-hersenscans gemaakt terwijl ze de tests uitvoerden.

Hierna werden de resultaten van de hersenbeelden geanalyseerd. De onderzoekers ontdekten dat de positieve-attitudescores van een kind een directe correlatie vertoonden met de activering van hun hippocampus. Deze resultaten suggereren dat de hippocampus de verbinding vormt tussen een ‘can-do’ houding en het snel terughalen van feiten uit het geheugen. Dit wordt ook geassocieerd met het probleemoplossend vermogen.

Deze studie werd uitgevoerd door Lang Chen. Hij behaalde een PHD en is een postdoctorale wetenschapper in psychiatrie en gedragswetenschappen. Hij vatte zijn bevindingen samen als volgt: “Houding is echt belangrijk. Gebaseerd op onze gegevens is de unieke bijdrage van een positieve houding aan wiskundeprestaties even groot als de bijdrage van IQ.” Met andere woorden, overtuigingen over een bepaald onderwerp hebben invloed op het succes van een resultaat.

Hoe krijg je meer geluk en succes?

Deze studie is echter specifiek gericht op kinderen en wiskunde. In ander onderzoeken uit het verleden werd aangetoond dat het visualiseren van succes je helpt om je doelen te bereiken. Het is nooit te laat om jezelf open te stellen voor succes. Geef je houding dus een opknapbeurt en stel je positiever op. Verbeter je prestaties dankzij een positievere houding. Hier is hoe je dit doet:

Visualisatie: denk aan een doel en visualiseer jezelf dat doel zien bereiken. Dit kan wonderen doen. Maak elke ochtend wat tijd vrij om jezelf voor te stellen dat je slaagt in iets waar je van droomt. Wees zo specifiek mogelijk in je visualisatie. Wat belangrijk is, is dat je de emoties van geluk en vreugde die je ervaart bij het bereiken van dat doel voelt. Je wilt dat recreëren maar dan in het echte leven.

Cognitieve gedragstherapie (CGT) is ook een effectief middel om je te helpen veranderen hoe je over bepaalde dingen denkt. Zo is het mogelijk om dingen anders te kunnen benadert. Negatief denken houdt mensen bijvoorbeeld in een depressieve gemoedstoestand. Leer om dat denkpatroon ongedaan te maken zodat positieve gedachten kunnen overheersen. Dit kan depressieve mensen helpen zich beter te voelen. Op die manier kan zelfs een dagelijkse dankbaarheid oefening helpen. Zelfeffectiviteit – je geloof in je vermogen om te slagen – speelt een grote rol in hoe je denkt, je voelt en je gedraagt. Ga op zoek naar een gekwalificeerde CGT-therapeut of -beoefenaar om je te helpen de kneepjes van het vak te leren.

Verbeter je prestaties

Je kan je prestaties niet alleen verbeteren dankzij een positievere houding. Ook kunnen nootropics een bijdrage leveren.

Bekijk hier ons aanbod in nootropics en verbeter je prestaties!