AWARD WINNING NUTRITION 100% GELD TERUG GARANTIE GECERTIFICEERDE INGREDIENTEN
Review 4.1 / 5
Longevity | De weg naar een langer en gezonder leven
28 oktober 2021 [email protected]
longevity

De weg naar een lang en gezond leven

Longevity, een term die we steeds vaker zien terug komen. Maar wat is dat eigenlijk, en hoe kunnen we onze longevity verlengen? Dat en zoveel meer leren we vandaag in deze blog!

Longevity, wat is dat nu eigenlijk?

Longevity betekent letterlijk vertaald uit het engels ‘levensduur’. En door middel van de steeds groeiende farma- en gezondheidssectoren zien we dat hier steeds meer nadruk op gelegd wordt. Het gaat niet zo zeer om onze levensduur te verlengen met nog eens 100 jaar, maar hoe we ons verouderingsproces kunnen afremmen zodat we een zolang mogelijk gezond leven kunnen leiden. Klassieke voorbeelden die je wel zult kennen zijn de typische anti-agingcrèmes, maar de effectieve werking van deze producten op ons lichaam is echter discutabel of zeer beperkt. Daarom gaan we in deze blog op zoek naar manieren hoe we dit wel op een effectieve en duurzame manier kunnen aanpakken. Want zeg nu zelf, je zolang mogelijk gezond en goed voelen, dat willen we toch allemaal?

Integreer meer noten in je voedingspatroon

Noten zijn rijk aan eiwitten, vezels, antioxidanten en nuttige plantaardige verbindingen. Bovendien zijn ze een geweldige bron van verschillende vitaminen en mineralen, zoals koper, magnesium, kalium, foliumzuur, niacine, en vitamine B6 en E. Verschillende studies tonen aan dat noten de kans op hebben op hartaandoeningen, hoge bloeddruk, ontstekingen, diabetes, metabool syndroom, buikvetgehalte, en zelfs sommige vormen van kanker verlagen. Verder bleek dat mensen die minstens 3 porties noten per week aten 39% minder kans hadden op vroegtijdig overlijden.

Kurkuma

Als het gaat om anti-verouderingsstrategieën, is kurkuma een geweldige optie. Dat komt omdat deze specerij een krachtige bioactieve verbinding bevat die curcumine heet. Vanwege zijn antioxiderende en ontstekingsremmende eigenschappen zou curcumine de hersen-, hart- en longfunctie helpen behouden en beschermen tegen kanker en ouderdomsziekten

Blijf actief

Het zal geen verrassing zijn dat lichamelijk actief blijven u gezond kan houden en jaren aan uw leven kan toevoegen. Met slechts 15 minuten lichaamsbeweging per dag kunt u al voordelen behalen, waaronder 3 jaar extra leven. Bovendien kan uw risico op vroegtijdig overlijden met 4% afnemen voor elke extra 15 minuten dagelijkse lichamelijke activiteit. In een recent onderzoek werd een 22% lager risico op vroegtijdig overlijden waargenomen bij mensen die sporten – ook al sporten ze minder dan de aanbevolen 150 minuten per week. Mensen die de aanbeveling van 150 minuten haalden, hadden 28% minder kans om vroegtijdig te sterven. Bovendien was dat cijfer 35% voor degenen die meer sportten dan deze aanbeveling.

No stress

Angst en stress kunnen uw levensduur aanzienlijk verkorten. Zo hebben vrouwen die lijden aan stress of angst naar verluidt tot twee keer meer kans om te sterven aan hartaandoeningen, een beroerte of longkanker. Evenzo is het risico van vroegtijdig overlijden tot drie keer hoger voor angstige of gestreste mannen in vergelijking met hun meer ontspannen tegenhangers. Als u zich gestrest voelt, kunnen lachen en optimisme twee belangrijke onderdelen van de oplossing zijn. Studies tonen aan dat pessimistische mensen een 42% hoger risico op vroegtijdig overlijden hebben dan meer optimistische mensen. Maar zowel lachen als een positieve kijk op het leven kunnen stress verminderen, waardoor uw leven mogelijk wordt verlengd

 

Een lang leven lijkt misschien buiten uw macht te liggen, maar veel gezonde gewoonten kunnen u tot een mooie, oude dag leiden. Deze omvatten het eten van noten en kurkuma , voldoende lichaamsbeweging en slaap, en het beperken van uw alcoholgebruik.

Samen kunnen deze gewoonten uw gezondheid verbeteren en u op weg helpen naar een lang leven.